Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tomori Pál főiskola vélemények?

Tomori Pál főiskola vélemények?

Figyelt kérdés

Milyen véleményt tudnátok róla mondani? Teljesen laikusok válaszára nem vagyok kíváncsi

Leginkább Gazdaság és menedzsment, Nemzetközi Gazdálkodás érdekelne

Megéri menni oda ?

A diplomájukkal lehet találni munkát?

Ha már írsz választ ne ilyen legyen, hogy " sz*r meg nem jó

Fejtsd ki kérlek, hogy miért jó és miért nem

A tandíj eléggé kedvező 190 000 Ft

Egy ilyen diplomával lehet esetleg majd valaki középvezető?

Várom a válaszokat!

2017. dec. 19. 22:25
 1/8 anonim ***** válasza:
65%

Ha csak a papír kell, jó lesz. Ha némi tudást is szeretnél mellé, illetve azt, hogy ne csak azt nézzék, hogy diploma, hanem hogy hol szerezted, akkor kerüld el. Alig vannak oktatóik, olyan tanárok tartják a különböző gyakokat, amikhez eredetileg közük nincs. Pl. egy számvitel tanár mikro- és makro gyakot. Ne már...

A tandíj a pesti egyetemektől eltekintve teljesen átlagos, nálunk az SZTE-n speciel koppra pontosan ugyanennyi.

Középvezető vidáman, de akár felső is. Igaz, diploma nélkül is. Ez önmagában nem diplomafüggő.

2017. dec. 19. 23:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Vannak jó tanárok. De a vezetés gyatra!
2018. szept. 10. 17:45
 3/8 anonim válasza:
47%

Kedves Mindenki!

Ezek a bejegyzések nem mai bejegyzések, de mégis hadd reagáljak rá.

Ha papír kell, ok, segítünk, de tanulni kell, máshogy nem megy ilyen ez a pop szakma...

Nagyon szeretném kérni, hogy akit tényleg érdekel a Tomori Pál Főiskola, az ne itt kérdezősködjön, ahol:

más intézmény hallgatói okosak...

A mikro/makro-t tanította/tanítja itt a Corvinus volt dékánhelyettese, aztán egy fulbright ösztöndíjas oktató... Nálunk aki az előadást viszi ő tartja a gyakorlatot is, de tényleg van egy oktatónk, aki visz egy csapatot (nem alkalmazott közgén), és számvitelből doktorált... a fenti megjegyzés c.a. egyenlő ezzel: valaki angol -orosz szakon végez és oroszból doktorál, és hoppá tanít angolul is , egy OROSZOS...

És egyébként melyik oktatónk nem ad át tudást? www.konnyendiplomát.hu

A másik megjegyzésre egyszerűen nem tudok reagálni, amíg az okot nem tudom, de élnézést, ha nem készült el időben egy határozat:)

Rédei Andrea

igazgató

Tomori Pál Főiskola

2019. júl. 7. 03:32
 4/8 Zoltánkecskemét válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Jómagam a Tomorin végeztem, próbálom leírni hogy mit tapasztaltam!

Első körben kezdjük az oktatókkal, -azt, hogy mennyire jól képzettek, azt itt elolvashatod: [link] Ha beleolvasol, látni fogod hogy teli van tudományos fokozattal rendelkező remek szakemberrel.

Itt is vannak kemény tárgyak, pl: gazdasági elemzés és ellenőrzés, gazdmatek, makrópénzügy -gyorsan hozzá is teszem, hogy meg lehet tanulni, én is túléltem! :) Kell tanulni, készülni, hogy mennyit? Nekem sokat kellett, mert korábban közöm nem volt a közgazdaságtanhoz!

Ha kérdésem volt e-mailben, mindig válaszoltak a tanárok, és ami a lényegesebb, mindig úgy közelítettek meg a felmerülő kérdéseket hogy hogyan is lehetne azt megoldani, mindig segítőkészek voltak!

Ajánlom a figyelmedbe a tomori oldalát, főként a szabadegyetemek alkalmával a tájékoztatót, mikor ki tart előadást!

Folyékonyan, zökkenőmentesen tartanak órákat angolul, persze más főiskolákon is, de valahogy mégis másként, - annyira érződik a szakmai tudásuk, látszik hogy milyen magas fokon látják át azt amit oktatnak, érdemes lenne beülni egy ilyen előadásra!

Még egy fontos infó: a parkolás ingyenes a hallgatók számára, azért az nem rossz hogy a művelődésutcában van ilyen lehetőség, főleg úgy hogy én Kecskemétről jártam fel.

Könnyen lehet hogy azt gondolod, én vagyok az "egyik véglet", és csak jót tudok írni, pedig nem, tényleg jó élményeim vannak!- én azt tapasztaltam, hogy ha tanul az ember, csinálja amit csinálnia kell,jársz az órákra, el tudja végezni az ember.

Én csak jót tapasztaltam, igaz, ismerem a varázsszavakat: Köszönöm, és a legyen szíves...

Jah, és hogy milyen a diplomája? -ugyanolyan jó, mint bármely más főiskoláé, rendelkeznek minden engedéllyel, jobbnál jobb oktatók vannak, miért is lenne rosszabb?

Ha tudsz, akkor érvényesülsz, a te érdeked hogy megtanuld, munkavállaláskor meg nem csak a diploma számít, magad is el kell tudnod adni!

Lenne kérdésed írd meg, válaszolok! :)

Üdv., Zoltán

2019. szept. 14. 19:30
 5/8 laikus1988 válasza:
100%

Annak érdekében, hogy lássatok egy friss tapasztalatomat a főiskolával kapcsolatban írok én is de pár sort. Másoddiplomás képzésen vettem részt, ma volt az államvizsgám logisztikai menedzser szakon. Előző két diplomámat Debreceni Egyetem szereztem, valamint több számviteli képzést is elvégeztem, így van némi összehasonlítás alapom. A képzésbe munka, család, valamint egy vasúti szállítmányozó cég kontrolling vezetőjeként, túlórák éjszakájában vágtam bele. azzal a céllal, hogy jobban értsem a gazdasági eseményeket.

A Tomori magánkézben lévő főiskola, amit tapasztaltam, hogy a tulajdonosok szívüket, lelküket, vagyonukat beleadják, főképpen a jelenlegi vírushelyzetben annak érdekében, hogy a víz felett tartsák az intézményt. Fontos, mivel az anyagi források nem jönnek normatíva alapján, így az adminisztráció kicsit le van maradva, bár ezt kellő gondossággal igyekeznek kárpótolni. Negatívum, hogy nincs saját könyvtár, az épületre ráférne egy rehab, mérete, valószínűleg feleslegesen nagy a sulinak, de a budafoki környezet nagyon szép, illetve meg lehet állni autóval az udvaron.

A tanárok semmiben sem rosszabbak vagy jobbak, mint bármely más intézményben, sőt, ami így érettebb fejjel egyből feltűnt, hogy jelentős versenypiaci életút áll mögöttük, ami érződik is a képzésen, gyakorlati szempontok szerint közelítik meg az elméletet.

A logisztikai tárgyak oktatását az ország egyik legjobb gazdasági szakembere vezeti, aki hadtápon végzett anno, a hadseregből kilépve pedig kiemelkedő multis tapasztaltokat szerzett.

Ráadásul, mivel a katonai logisztika minden más tárgy alapköve, így az órái kincset értek, továbbá az angolszász oktatási modellt preferálja, ez azt jelenti, hogy a könyvet és jegyzettet megkapod, feldolgozod magadnak, átbeszélitek és írsz egy beadandód, így jobban rögzül, mintha egy vizsgára bemagolod, ezzel kapcsolatban az elején kételkedtem, de valóban így van.

A képzés során, jó pár általános tárgyból a korábbi tanulmányokra hivatkozva felmentést kaptam, ezeket nagy rugalmassággal kezelték. A szakdolgozatnál és a záróvizsgán más intézményekhez képest jelentős kedvezményt, vagy könnyítést nem tapaszaltam.

Amiért őket választottam, sem a BCE, sem a BGE nem indított létszám hiányában posztgrad képzést, itt 5 fővel is elindultunk, így visszagondolva szuper élmény volt a versenyszférában jártas szakemberekkel, kis csoportos foglalkozás keretében beszélgetni, őszintén ajánlom őket.

2021. jan. 26. 16:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Én életemben nem hallottam még erről a főiskoláról, de az nagyon durva, hogy az igazgatója ide ír ilyen stílusban, gyatra fogalmazással.

"És egyébként melyik oktatónk nem ad át tudást?"

Így egy sértődött tinédzser fogalmaz, ilyen kérdő mondatban számon kérni másokat tipikusan azoknak a szokása, akik nem érvelnek jól. És ez egy igazgatótól!

Ha eddig akartam volna a Tomorira menni, már nem akarnék.

2022. szept. 5. 20:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Tomoris diplomával (is) simán el tudsz helyezkedni a munkaerő piacon.

Az már más kérdés, hogy egy nevesebb(BGE, BME stb) egyetemről kapott diploma jóval többet ér, és ezt az élet sok területén tapasztalhatod majd később.

2023. máj. 20. 09:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Még egy dolog: Szerintem a Tomorin inkább azoknak érdemes gondolkodni, akik másoddiplomázni szeretnének.
2023. máj. 20. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!