Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » DE pszichológia-nappali vs...

DE pszichológia-nappali vs levelező?

Figyelt kérdés

Pszichológia szakra szeretnék jelentkezni, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.

1. A nappali és levelező között van más lényegi különbség azon kívül hogy a nappalin "mélyebb" az oktatás? Gondolok ott pl arra hogy nappalin vannak szóbeli feleltetesek vagy váratlan dolgozatok? Levelezőn ugye értelemszerűen az idő tömörsége miatt ilyenekre nincs lehetőség.

Ti nqppalira mennetek vagy levelezore? Miért?

2.valamennyire szeretnék tisztában lenni azzal hogy mit fogok tanulni hogy ne érjen

" meglepetés". Megvettem Atkinson pszichológia könyvét. Meglepően érdekes, olvasmányos és tele van hétköznapi, könnyen érthető levezetéssel és magyarazattal. Az egyetemi oktatás /tankönyvek is ilyenek? Persze tudom vannak tömény tárgyak pl a pszichológia története stb, de a többi kevésbé elméleti tárgynal hasonló a levezetés, igyekeznek hétköznapi példákkal és kutatásokkal szemléltetni és érthetővé tenni az elméletet?

3.elonyt jelent ha az atkinson pszichológia könyvet nagyjából megtanulom?

2017. dec. 17. 11:28
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én nem Debrecenbe jártam és nappalira, de pár dologra tudok válaszolni:

- Soha nincsenek váratlan dolgozatok. Az egyetemen csak előre bejelentett számonkérések vannak. Vannak tárgyak, amikből vannak félévközi zh-k, vannak, amikből csak félév végén van zh vagy a vizsgaidőszakban vizsga.

- Én csak akkor mennék levelezőre, ha megvan rá a nyomós érvem, például teljes állásban dolgozom mellette vagy egy másik képzést végzek. Nappalin nem csak gyakorlatiasabb az oktatás, de sokkal több a kontaktusod mind az oktatókkal, mind a csoporttársaiddal, ami a szakmai szocializáció szempontjából szerintem nagyon fontos.

- Az Atkinson kifejezetten olvasmányos, laikusok számára is ajánlott könyvnek számít, de arra készülj, hogy nem csak ilyenek lesznek. Vannak tankönyvek, amik hasonlóak, vannak, amik jóval nehezebben befogadhatók (pl. kognitív tankönyvek), illetve nem csak tankönyvekből kell készülni, hanem tudományos folyóiratokban megjelent (többnyire angol nyelvű) publikációkból, cikkekből is. Ezek elég nehéz nyelvezetet és szakmai kifejezéseket használnak.

- Az én egyetememen az Atkinson egy tárgyra kellett, de oda sem az egész, csak fejezetek. Ennyivel előrébb lehetsz közvetlenül, hogy azt már nem kell elolvasnod, megtanulnod, de számíts arra, hogy ennél azért jóval több a tananyag. Abból a szempontból hasznos, hogy kapsz egy általános, átfogó képet, ami jó alapot ad a tanulmányokhoz.

2017. dec. 17. 13:30
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Debrecenben vagyok elsőéves nappalin, bár még annyira sok tapasztalatom nincs, de az első félévemet szívesen leírom, ha érdekel:)

Az elsővel pedig tökéletesen egyetértek a nappali-levelező dologgal kapcsolatban.

Illetve Atkinson könyve nekünk még sehova se kellett, egyedül egy tárgynál volt az ajánlott olvasmányok között, de ott is csak pár fejezet

2017. dec. 17. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!