Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Félévkor bukás, egyetemre...

Félévkor bukás, egyetemre jelentkezés?

Figyelt kérdés

Eléggé nagy bajban lehetek majd , németből nagyon gyenge vagyok sajnos, félévkor lehet meghúznak, ennek kivételével egy 2esem lesz félévkor (könyvelés), a többi tantárgy hármasnál nem rosszabb, nagyon sok négyesem lesz

Olyan egyetemre megyek ahol az érettségi meglétével egyből felvesznek, ( Selye János Egyetem [Szlovákia] )

Ugyebár a félévi bizit is mellékelni kell és azért az az 1es nagyon rondán mutatna benne

Van esetleg olyan köztetek vagy ismertek olyat akit félévkor meghúzták,de ennek ellenére felvették valamilyen egyetemre?

2017. dec. 14. 17:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Pl én. Meg 2011-ben érettségiztem es matekból buktam felevkor, de év végén végül 2-es lettem.

2015ben kezdtem az egyetemet, előtte okj-ztam es dolgoztam/dolgozom. Egyébként csak az érettségim számított a pontszamitasba.

2017. dec. 14. 17:10
 2/3 anonim ***** válasza:
Egy félévi bukás még semmit nem jelent, főleg ha duplázol, akkor igazából az is marginális, hogy miből és hány ötösöd van. Szóval igen, vannak olyan emberek, akiket félévi bukás ellenére felvettek.
2017. dec. 14. 18:52
 3/3 Bubuka508 ***** válasza:
Engem gimiben 3. osztályban (ami most a 11-nek felel meg) az 1. félévkor 5, azaz öt tárgyból húztak el. Az érettségim meg ilyen lett: matek, fizika: 4-es, a többi 5-ös. Ez is, az is idegsokkot váltott ki a környezetemben mindenkiből. A lényeg, hogy érettségi után simán felvettek a műszaki egyetemre. Igaz, ez elég régen volt, de szerintem azóta sem változtak annyira gyökeresen a dolgok, hogy okod volna félni, főleg ha írod, hogy érettségi után rögtön felvesznek.
2017. dec. 14. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!