Újra felvételizni ugyanarra a szakra?
Sajnos valószínűleg nem lesz meg egy tárgyam 3.alkalommal sem. Még el vagyok maradva 1-2 elsős tárggyal,nem nagyon tanultam,egyetemi bulik,stb,csak most “nőtt be a fejem lágya”,de sajnos most már késő,nem igazán tudom behozni a lemaradást.
Mindenképpen szeretném befejezni ezt a szakot. 3.féléves vagyok.
Az lenne a kérdésem,hogy amennyiben most vizsgaidőszak után megszűnik a jogviszonyom, januárban jelentkezhetek a felviben ugyan ezen egyetem ugyan ezen szakára és elismertethetem a tárgyaim és kezdhetek szeptemberben ugyanitt,ahol most abbahagytam.
Időközben (idén szeptembertől)változott a mintaterv,(de elvileg a felsősök is fel tudták venni az elmaradt tárgyaikat,csak más néven,és majd kérvényt kell írniuk az elismerésért)
20L
Simán. Látnál engem, kétévente elkezdem ugyanazt a szakot, ugyanabban a suliban. 2014-ben kezdtem, először én hagytam ott fél év után, aztán meggondoltam magam, és 2016-ban újra jelentkeztem. Akkor egy tárgy miatt most nyáron kicsaptak. De kitartó vagyok, két hét múlva újra jelentkezni fogok és visszamegyek harmadszorra is.
Amúgy jelentkezhetsz akkor is, ha még él a jogviszony, az a lényeg, hogy júliusban, a besoroláskor ne legyen meg, akkor visszavehetnek. Ha a mintaterv megváltozik, akkor értelemszerűen neked az újat kell majd teljesíteni, az eddigi tárgyaid meg elfogadtatod. Ha valami közben kikerül belőle, akkor meg szabválnak jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!