Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Műszaki menedzser a gyakorlatb...

Sm's girl kérdése:

Műszaki menedzser a gyakorlatban mivel foglalkozik?

Figyelt kérdés
Néztem felvin a leírását egy kicsit viszont megfoghatatlan. Egy műszaki menedzser alapszakon végzett aki ebben a szakmában is helyezkedik el mit csinál pontosan illetve megéri ezen a szakon tanulni?

2017. dec. 1. 21:34
 1/4 anonim ***** válasza:
55%

Pont azért, mert ténylegesen megfoghatatlan.

ÓE-n végeztem műment. Én 'műszaki marketingben' helyezkedtem el (műszaki szakanyagok kezelése, ami egyben a marketinganyag is volt, lévén, hogy nem B2B cég volt), majd mentem külföldre logisztikai msc-t csinálni.

Több másikat is ismerek, aki logisztikai msc-re ment később (Mo-n), s azzal dolgozik.

De akik az alapszakos diplomát használják, végtelen lehetőségek, de tényleg: műszaki projektmenedzser, IT menedzser, nagyon sokan minőségbiztosítási-minőségirányítási vagy innovációs mérnök-menedzser munkakörbe mentek, esetleg sales-esek. De tudok olyat is, aki szintén marketinges lett, de 'polgári', vagy HR-es.

Nagyon sokan fújnak rá, hogy "büfészak", de nem az. Elhelyezkedési ráta még ÓE-n is magas, fél éven belül szerintem 90%át embereknek felvették, Budapesten s környékén olyan nettó 160-310e Ft + cafetéria (persze általában akinek nettó 260 felett volt, az diploma előtt 1-2 évig gyakornok volt adott cégnél, Bosch, T-Systems).

De a BME-s műmen anyag nehéz, közlekedésmérnök ismerőseim is csak pislogtak pár anyagon, mikor megnézték a közlekedéses műmen anyagot (mert én megnéztem kíváncsiságból, mit tanítanak annál BME-n, majd linkeltem nekik :D).

Ez egy jó szak amúgy arra, hogy ha érdekel a mérnöki dolog is, de nincs mondjuk érzéked egy teljesen mérnöki képzéshez, plusz ha még hezitálsz, merre is képzeled el a jövődet.

2017. dec. 1. 23:42
 2/4 anonim ***** válasza:
45%

A gyakorlatban azok mennek arra, akiknek túl nehéz egy rendes műszaki szak. Ha van jó beszélőjük/kapcsolatuk, akkor el tudnak menni tech cégekhez menedzsernek. Ez nem könnyű, mert sokkal több a jelentkező mint a hely, és egy mérnöki sulit végzett ember - kellő affinitással persze - könnyen el tudja látni ugyanezeket a feladatokat.

Tehát hozzád képest hatalmas előnyben van, mert ő a technológiához is ért.

2017. dec. 2. 01:22
 3/4 anonim válasza:
38%

Sok minden lehet.

Beszerző, stratégiai beszerző, logisztikai tervező,auditor....stb

2017. dec. 2. 19:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Műszaki és gazdasági területre is lehet menni.
2018. jan. 3. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!