Ha a CEU-n indított szakok világszínvonalúak akkor más egyetemeken miért nevezik ugyanezeket büfészaknak?
Pár példa: kisebbségpolitika, filozófia, társadalmi nemek tudománya, közpolitika, környezetpolitika és menedzsment.
Itt az oldaon is előszeretettel büfészakoznak le majdnem minden szakot (az is mindegy hogy például ELTE vagy SZTE) amik leginkább bölcsész szakok és nem főleg mérnöki, orvosi,informatikai vagy esetleg jogi képzést jelentenek (habár már az utolsó is lassan büfés kategória.)
Ha viszont feljön a CEU akkor az világszínvonalon kínálja az első hallasára büfészaknak hangzó szakokat.
Miért van egy így? Persze én nem vagyok szakértő természetesen, csak szeretném megérteni a lényegét.
Nem vagyok egyébként bölcsész,tehát nem ezért van bennem frusztráció, én természettudományi vonalon tanulok ezt meg hagyjuk,mert ezekről nem is nagyon van szó a médiában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!