Az iskolapszichológus tényleg létezik?
Figyelt kérdés
Annyit olvastam itt gyakorin, hogy emlegetik válaszokban, úgyhogy rákérdeztem a tanáromnál, de kinevetett, hogy ne legyek naiv, ez nem nyugat, nincs pénz ilyesmire.2017. nov. 17. 09:30
2/9 anonim válasza:
A gazdagabb környéken levő iskolákban van.
3/9 anonim válasza:
Nem tudom, nálunk van, pedig egy 8. kerületi egyházi szakközépiskola úgyhogy nem mondanám, hogy túl pénzes.
4/9 Unikornispata válasza:
Sajnos az a szabály,hogy 500 fős sulikba 4 órára küldenek szakembert :(
5/9 A kérdező kommentje:
Én Hódmezővásárhelyen lakom, sima gimi, nálunk nincs.
2017. nov. 17. 12:21
6/9 anonim válasza:
Törvényi szabályozás szerint bizonyos létszám felett (ahogy írják, 500 fő) kell egy szakembert félállásban alkalmazni. A valóság az szokott lenni, hogy a nagyobb méretű iskolákban van iskolapszichológus, vagy ha kisebbek, akkor egy iskolapszichológus simán ellát akár 3-4 iskolát is. De sajnos az országos lefedettségtől még elég távol áll a szakma, hiszen nincsenek biztosítva se a törvényi, se az anyagi keretek. Ahol meg van iskolapszichológus, sokszor ott sincs külön szobája, meg semmi eszköze.
Kérdező, ha esetleg úgy érzed, segítségre van szükséged, a Pedagógiai Szakszolgálathoz fordulhatsz, ahova az iskolád tartozik, mert ott mindenképp van pszichológus.
7/9 anonim válasza:
A csepeli általánosokban van, sajnos csak heti pár órában.
8/9 anonim válasza:
El kell szomorítsalak, de nem létezik :( Viszont hamarosan itt van December 6. és jön a Mikulás! Ő talán segíthet! :)
9/9 anonim válasza:
Nálunk nagyon sokáig nem volt, aztán tavaly végre volt egy olyan, aki több iskolát látott el, tehát csak bizonyos napokon volt elérhető, de idén már megint nincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!