Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az iskolapszichológus tényleg...

Az iskolapszichológus tényleg létezik?

Figyelt kérdés
Annyit olvastam itt gyakorin, hogy emlegetik válaszokban, úgyhogy rákérdeztem a tanáromnál, de kinevetett, hogy ne legyek naiv, ez nem nyugat, nincs pénz ilyesmire.
2017. nov. 17. 09:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk volt a középiskolában.
2017. nov. 17. 09:39
 2/9 anonim ***** válasza:
24%
A gazdagabb környéken levő iskolákban van.
2017. nov. 17. 09:56
 3/9 anonim válasza:
100%
Nem tudom, nálunk van, pedig egy 8. kerületi egyházi szakközépiskola úgyhogy nem mondanám, hogy túl pénzes.
2017. nov. 17. 10:14
 4/9 Unikornispata ***** válasza:
43%
Sajnos az a szabály,hogy 500 fős sulikba 4 órára küldenek szakembert :(
2017. nov. 17. 10:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Én Hódmezővásárhelyen lakom, sima gimi, nálunk nincs.
2017. nov. 17. 12:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Törvényi szabályozás szerint bizonyos létszám felett (ahogy írják, 500 fő) kell egy szakembert félállásban alkalmazni. A valóság az szokott lenni, hogy a nagyobb méretű iskolákban van iskolapszichológus, vagy ha kisebbek, akkor egy iskolapszichológus simán ellát akár 3-4 iskolát is. De sajnos az országos lefedettségtől még elég távol áll a szakma, hiszen nincsenek biztosítva se a törvényi, se az anyagi keretek. Ahol meg van iskolapszichológus, sokszor ott sincs külön szobája, meg semmi eszköze.

Kérdező, ha esetleg úgy érzed, segítségre van szükséged, a Pedagógiai Szakszolgálathoz fordulhatsz, ahova az iskolád tartozik, mert ott mindenképp van pszichológus.

2017. nov. 17. 14:05
 7/9 anonim ***** válasza:
A csepeli általánosokban van, sajnos csak heti pár órában.
2017. nov. 17. 21:25
 8/9 anonim ***** válasza:
16%
El kell szomorítsalak, de nem létezik :( Viszont hamarosan itt van December 6. és jön a Mikulás! Ő talán segíthet! :)
2017. nov. 18. 14:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk nagyon sokáig nem volt, aztán tavaly végre volt egy olyan, aki több iskolát látott el, tehát csak bizonyos napokon volt elérhető, de idén már megint nincs...
2017. nov. 19. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!