A Corvinuson van jogi kar?
Nem kioktatásból de ezeket az alap infókat (hol vannak jogi karok, mennyi pont stb.) meg tudod nézni az adott egyetem honlapján is meg a felvin is minden létező infó fent van egyetem témában.
Válaszként meg gyere Pázmányra. Én ide járok, csak jó tapasztalataim vannak. Attól hogy katolikus nem kell félni: első félveben van kathit alapjai (baromi könnyű, gyakorlatilag ingyen 5-ös vizsga) és három félév kánon jog aminek később még hasznát is veszi az ember. Az ELTE is jó de ott sokszor ok nélkül szivatják az embert (lásd: róma szigorlat). Budapesten a Pázmány meg az ELTE a legjobb és szerintem országos viszonylatban is ez a két jogi kar a legnívósabb. Persze nyilván embertől is függ, debrenceben is lehet valaki nagyon okos és ambiciózus ahogy a Pázmányon vagy ELTE-n is lehet lustálkodni és semmit tenni.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe. Sok sikert!
A Corvinus egy közgazdaság- és gazdaságtudományi egyetem. :)
Állami 460 ponttól van szinte minden jogi karon, legalább 2 nagyon jó emelttel be lehet jutni, de ahhoz nagyon sokat kell tanulni.
Én az ELTE ÁJK-ra járok, szeretem de a tanárok és a szorgalmi időszak is elég kemény (bár ez nagyon tanár függő, én sajnos kikaptam a nehezeket, de talán vizsgaidőszakban már kevesebbet kell szenvednem). Amúgy új tanterv van most, első évben nincs római jog és alkotmánytörténet szigorlat már, viszont tételes jogi tantárgyak (alkotmányjog, polgári jog) már elkezdődnek első évben, aminek én örlük, mert nem csak évszámokat kell magolnom, hanem valami gyakorlatiasabb tárgyat is tanulok. A Pázmányt is jó egyetemnek tartom, szerintem nincs azzal semmi baj aki azt választja, én azért választottam az ELTE-t, mert anyukám is idejárt és nekem ez szimpatikusabb. ELTEn, Pázmányon és Szegeden kívül én nem ajánlanék más jogi képzést.
Na ezt a tanrend változást nem is tudtam. Valóban van értelme kicsit kibővíteni az első évet. Bár én a polgárral várnék a róma végéig de hát ők tudják. Az biztos, hogy én is nagyon untam az első évemet.
Ötödik voltam hozzászóló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!