Milyen egyetemi szakokra felvételi tantárgy a matek és a töri, ami 430 pont körül van max?
Figyelt kérdés
Relatív nagyobb egyetemek, és inkább Pesten érdekelnének. Köszi!2010. máj. 31. 10:34
1/5 anonim válasza:
gazdasági szakok pl gazdálkodás és menedzsment
2/5 anonim válasza:
Hát ha ez alapján döntesz, az már alapból rossz szerintem...
Olyan szakot keress, ami érdekel. Nézd meg felvin mik a lehetőségek..
Ha meg azt sem tudod mi akarsz lenni, csak úgy kellene egy diploma, akkor inkább ne akarj egyetemre menni. Semmi szükség még egy tök motiválatlan emberre.
3/5 A kérdező kommentje:
Első, köszi a tippet, második neked pedig a tanácsot. Úgy tűnik ahhoz a szakhoz, ami érdekelt volna nem vagyok elég okos, és sosem fogok bejutni. Ha nem akarok életem végéig a szüleimen élősködni, el kell végeznem valamit, hogy legyen munkám, különben nem csak motiválatlan, hanem munkanélküli is leszek. Ezekhez a tantárgyakhoz pedig még értek is, ezekkel lehet még némi esélyem elhelyezkedni. Nyitott és érdeklődő vagyok tulajdonképpen bármi iránt, de majd meglátjuk. Úgyhogy köszönöm az aggódást, de ezek fényében szerintem nincs rá szükségem, és az esetleges beszólásokra sem.
2010. máj. 31. 12:25
4/5 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Hova szerettél volna bejutni? Miért gondolod, hogy semmi esélyed? Újra lehet írni az érettségit:)
Amúgy bocs a beszólásért, tényleg nem láttam bele a helyzetedbe. De a felvi.hu azért hasznos tanács volt:PP
5/5 A kérdező kommentje:
Amúgy mindkettőtöknek ment a zöld kezecske:) Orvosi lett volna a cél, újra érettségizni nem szeretnék, mivel ebben az évben adtak elvileg utoljára pontot az emelt bioszért (kötelező lett ugye), jövőre pedig a másik felvételi tantárgyból (fizika vagy kémia) is emeltezni kellene, hogy meglegyen a szükséges plusz pont. De emelt szinten egyiket sem tudnám jóra hozni, sajnos. Ebben a májusi körben pedig a biosz emelt meglepően nehéz volt, főleg a tavalyihoz képest, a fizika közép (arra mentem végülis) más jellegű volt kicsit, mint az előző években, és hát úgy néz ki, beletört a bicskám. Van még egy nagyon minimális esély, hogy bejutok Szegedre, vagy Debrecenbe, esetleg Pécsre, ha kicsit esnek a pontok (van rá esély, azt mondják), de a Pest lett volna az 'álom'. Aztán így most valamiféle B tervet próbálok kovácsolni, mint mentőöv, mivel a töri és matek érettségijeim jól sikerültek, így ezekre támaszkodva... Majd meglátjuk még, mi lesz...
2010. máj. 31. 14:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!