Mechwart kérdések!?
1.
Mennyire nehéz elvégezni?
2.
Közösség mennyire jó?
3. Hogy kell érteni, hogy nehéz? Sok a házi?
4. A tesiórák mennyire kemények?
5. A tanítás mikor kezdődik?
Persze ezeknek utána tudnék nézni, utána is néztem, de jobban szeretném hallani olyantól, aki mindezeket személyesen átéli.
Mint végzős Mechwartos, szerintem kvalifikált vagyok a válaszadásra.
1: Ha általánosban 4-5 voltál, nem fogsz beleszakadni a tanulásba, maximum az utolsó két évben. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Ha a Mechwartba akarsz jönni, nézegesd a matekot, és a fizikát, azok erősek.
2: A közösséggel nincs baj, majdnem minden bogaradat elfogadják, klikkesedés sem tapasztalható olyan mértékben, hogy az zavaró legyen.
3: Nem a házi a sok, hanem a leadott anyag. Főleg, hogy egyre több és több anyagot kapunk egy évre, így szép jegyzetelős óráink vannak.
4: Nevetségesen könnyűek. 4 tesitanárom volt, ebből az elsőt nem érdekelte az egész, a második nagy tag volt, vele folyton játszottunk, a harmadik egy kis mufurc emberke, de még ő is négyest adott, ha hordtad a tesicuccod, a negyediket meg megint nem érdekli. Természetesen nem nevesítek.
5: 7:45-kor kezdődik, de már 7:40-kor a bejáratban állnak a tanárok, és ráncolják a homlokukat.
Remélem segíthettem, sok sikert a felvételikkel.
Másodikos vagyok, szóval talán nem tudok olyan kielégítő válaszokat adni, mint az előttem szóló
1. Rendszeres tanulást igényel, és kell az, hogy oda tedd magad. El is lehet lébecolni az egészet és kettesekkel átvészelni, mert még úgy is ragad rád valami a koszon kívül, de ha már idejössz, akkor vedd is komolyan, akkor nem lesz baj.
2. Tudomásom szerint az osztályközösségek elég jól össze szoktak kovácsolódni, plusz vannak osztályokon, szakokon és évfolyamokon átívelő baráti társaságok is, valahová mindenképp be tudsz illeszkedni.
3. A leadott anyag és a házi feladat mennyisége nagyban függ a tanártól is, van aki egész korrekt módon adja le az anyagot és még otthon se várja el, hogy a fél életed a könyvek felett tölts. De van olyan is, aki órán leadja neked fejből az egész világtörténelmet, csak annyit kér, hogy tanuld meg, illetve ennek az ellenkezője is, akivel megcsinálsz órán két feladatot, otthon meg csak vakarhatod a fejed.
4. Szintén tanár függő, négy tesitanár van, ebből egy a beledet is kihajtja, a másik csak félig, a további kettő meg minimálisat vár el, de azt tényleg.
5. 7:45, de 40-re már jó ott lenni, hogy ne nézzenek rád csúnyán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!