Szegedre fogok menni mernökinfora. Valakinek aki ott tanulni van valami tippje hogy "konnyebb" legyen?
Ugyan nem Szegedre, hanem Budapestre, valamint nem mérnökinfóra, hanem proginfóra járok, de szerintem van néhány dolog ami közös. Először is, ugyan a vizsgákon, zh-kon Neked kell teljesítened, de alapvetően nem kell egyedül elvégezned az egyetemet. Tehát próbálj meg ismerősöket szerezni, akikkel kölcsönösen tudtok egymásnak segíteni, valaki matekból, valaki programozásból jobb, szépen kiegészítik egymást.
A másik fontos dolog szerintem, az hogy kihez veszel fel egy adott órát. A tanáron múlik az egész tárgyhoz való hozzáállásod, és persze az elvégezhetőség is. Ezért szerintem tárgyfelvételkor érdemes elég időt szánni az órarend összeállítására, a "markmyprofesszor" oldal sűrű használata erősen javallott.
Talán még annyi, hogy semmi sem lehetetlen, előtted is sokan elvégezték, Te is képes vagy rá, de nem szabad félvállról venni a dolgokat. Nálunk is rengetegen kibuktak, mert nem tanultak eleget, minden bulira elmentek, késtek beadandókkal, s az első félév végén már ki is iratkoztak.
Persze kell szórakozni, de most már senki nem fogja a kezed, magadban kell elrendezni a dolgokat, próbáld motiválni magad a nehezebb időkben. (Ha mással nem akkor a fizetéssel :D)
Remélem tudtam segíteni, sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!