Miért legális még összekötni a vallást az állami intézményekkel?
Egyáltalán nem tartom helyesnek, hogy állami intézményeken kívül, ahol normális oktatás van (értem itt azt, hogy nincsenek felruházva x vallásos baromsággal a tanulmányokon kívül). A vallás az egy szubjektív nézőpont, egyáltalán nem lenne szabad ilyen torz módon nevelni a gyereket. Véleményem szerint, először ismerje meg a valóságot, majd időközben vagy után kialakul a saját nézőpontja. Miért kell szegény gyerekekbe ezt nevelni? Ha otthon ezt csinálják, az a szülő döntése, de az állam miért engedélyezi ezt?
És félre ne értsetek, nem tartom rossz dolognak a vallást, mert mindenki abban hisz, amiben akar, de gyerekeket ebben nevelni szerintem manipuláció, és elveszik a lehetőséget, hogy ők döntsenek, szimpla pszichológia.
Teljesen egyetértek - annyi különbséggel, hogy szerintem rossz dolog a vallás, olyan szükséges rossz, ami ellen csak nagyon lassan lehet tenni (=értsd: mi már nem fogjuk megérni az érdemi változást).
Egyszerűen az emberi butaságból fakad, buta emberek meg mindig voltak és lesznek is.
Persze feladni nem szabad, szép lassan majd eltűnik ez is talán a többi ezoterikus marhasággal együtt..
Örülök, azt hittem rengteg beszólást kapok majd. Én ateista vagyok, és egy félévet voltam a Pázmányon, ami már nyilván egyetem, de rengetegen jöttek vallásos gimikből, nem is tudtam, hogy olyan keményen tolják a vallást, hogy kötelező bibliaismeret, holokauszt meg mindenféle tárgy volt, szörnyű, hogy amúgy pszichológiát tanultam (és inkább átjöttem az eltére), de a tanterv keretei közel is belevonták a vallást, pl. egy sima filótöri helyett nekünk a tanár ulgy döntött, hogy keresztény filozófiáról fog előadni.
Nem tudtam, hogy ennyire komoly és súlyos a helyzet, azt hittem csak szimbolikusan van ott hogy katolikus egyetem, egy frászt. Na de mindegy, azért még mindig nem értem, miert van ez így, pár pszichológusra, hallgatókra, akiket ott ismertem meg SOHA rájuk nem bíznám az életemet.
Igen, ezt tudtam a Pazmanyrol, bar oda nem felveteliztem (Eltere jartam). En mar tavol tartom magam lehetoseg szerint mindentol, aminek csak kicsit is utal a neve valamilyen vallasra, felekezetre vagy valami nemzeti vonalra. Sajnos "nagy az Isten allatkertje es nagyon alacsony az a kerites".. fogsz talalkozni veluk mindenhol, a munkahelyektol a hivatalokon es egeszsegugyi intezmenyeken at az ovodakig, iskolakig (majd ha a gyereked is bekerul a malomba..)
En szinten ateista es neha tenyleg nem tudom, hogy a sok ostobasag lattan sirjak vagy nevessek.. es mindez 2017-ben.. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!