Nem érdekel a szakom, nem szeretném ezt csinálni a jövőben, szakot szeretnék váltani, de a szüleim teljesen kiborulnak e hallatán. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Jelenleg egy idegen kisvárosban tanulok egészségügyi egyetemen, most vagyok elsős, de már most teljesen nyilvánvaló, hogy nem nekem való ez a szak(ma); a tananyag nem megy, eddig minden ZH-t elbuktam (tisztességes tanulás mellett), nem értem, nem érdekel; az embereket egyre nehezebben viselem, barátaim sincsenek itt, sehol senki (kolis vagyok), szóval már most elveszett minden motivációm, ami ugye ehhez a szakmához elegedhetetlen. Szóval eléggé szenvedek. Kiterveltem, hogy leteszek egy emelt angol érettségit májusban, és addig dolgozok+angolt tanulok, és beadom egy másik helyre a jelentkezésem, ami tényleg érdekel (a humán tárgyak, illetve a természetvédelem mondjuk érdekelne), már konkrét szakokat, egyetemeket is kinéztem, ami még a lakhelyemhez is közel van, tudnék bejárós lenni. Ám de szüleim ezen teljesen ki vannak bukva, nem támogatnak, szerintük én semmit nem akarok csinálni, csak lopni a napot, folyton lehordanak, ők bizony egy falat kenyeret nem fognak adni a fizetésemig se stb. mikor én nekik is a Napnál is világosabban elmondtam, hogy szeptemberben új suli (akár egyetem, akár OKJ, de az egyetem a cél -> ergo mindenképp továbbtanulnék), addig meló + angol tanulás, meg ami kellene majd a szakomhoz, autodidakta mód szereznék valami előképzettséget. De nem, én egy naplopó senkiházi vagyok, úgyhogy ők semmiben nem támogatnak. Eleve ilyen vállvonogatósan jelöltem meg ezt a szakot, szüleim unszolására... "csak jelöljek meg valamit" alapon. Szerintem senki nem szeretné, hogy egy olyan ember kezelje a problémáját, aki utálja azt, amit csinál... Szobatársam is több év múlva hagyta ott a másik szakát, és most itt áll huszonpár évesen, 0 munkatapasztalattal, üres kézzel. Én ezt nem szeretném. Állami támogatotton vagyok, egyébként. Szóval elég tanácstalan vagyok, és kétségbeesett. Mit javasoltok, mit tegyek? Hogy győzhetném meg a szüleimet? 18/L2017. okt. 11. 13:02
11/12 anonim válasza:
Ilyen hozzáállással sztem örülnöd kéne a 140.000 Ft-os fizetésnek. Egyenlőre semmihez nem értesz.Nyelveket se beszélsz, nem tudod mi akarsz lenni.Lenézed a 140 ezer Ft-os fizetést, holott sok ember jóval kevesebbet keres ma Magyarországon.Mégis mennyit akarsz keresni? Nettó 400-500 ezret? Akkor elárulom mérnöknek vagy orvosnak kell tanulnod és angolul folyékonyan beszélned kell,( plusz még egy nyelv nem árt mellé).Te nagyon nem vagy reális a magyarországi keresetekkel,csak a szüleidet szomorítod a lustaságoddal.
12/12 anonim válasza:
"én egyszerűen nem szeretnék emberekkel foglalkozni" Akkor mivel akarsz foglalkozni, ahol nincsenek emberek???
Szóval beteg embereken nem szeretnél segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!