Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik mérnökit a legérdemeseb...

Melyik mérnökit a legérdemesebb választani ezek közül és miért?

Figyelt kérdés

gépészmérnök

mérnök informatikus

mechatronikai mérnök

villamosmérnök

2017. okt. 8. 17:56
 1/3 anonim ***** válasza:
Amelyik a legjobban érdekel. Mindegyikkel el lehet helyezkedni jó fizetéssel Magyarországon és külföldön is. Talán legszűkíteném a választást gépész/villamosmérnökire. A mérnök-informatikusnál szerintem inkább az informatika, mint a mérnöki ismeretek dominálnak. (Ugy szólt a kérdésed, hogy melyik mérnökit érdemes választani). A mechanikai mérnök kétségkívül jól hangzik, de Magyarországon szerintem ez fajta "high-tech" iparág nem igazán kiépült és szerintem a közeljövőben sem lesz rá olyan nagy szükség, mint pl. "sima" gépészmérnökökre.
2017. okt. 8. 18:14
 2/3 anonim ***** válasza:

Ahogy az első írta.

Mechatronikai mérnöki képzéssel tényleg kacifántos munkát találni. Egyik ismerősöm is ezzel küzd. Felvételiken ugyanúgy kérdezik a gépészmérnök tudást és hát.. az kevés frissen mechatronikai mérnöknek van meg.

Mérnök informatikusról nem sok tudásom van, de inkább a programtervezőt választanám. Ennek ellenére eléggé sokra viszik azzal is!

Én személy szerint ha meglenne a mérnöki képzésekhez a tudásom/motivációm, mindenképpen a villamosmérnöki képzést választanám.

2017. okt. 8. 18:18
 3/3 Estádio de Felchút ***** válasza:

Mechatronikai mérnököt, férfiasan bevallom, nem igazán ismerem, nem tudom hová tenni, és ezzel szerintem sok cég is így van. Gépész/Villamos/Informatikust hallva nagyjából még a 12 éves gyerekek és a 70 éves nyugdíjasok is tudják, mi az, de a mechatronika sötét ló.

Egyébként amelyikhez kedved van. A legsokrétűbb szak szvsz ezek közül a villamosmérnök, ezernyi szakiránnyal, óriási területet fed le. Akár az erősáram, akár a gyengeáram érdekel, találni fogsz olyan területet vele, ami tetszeni fog, keresett, és meg is fizetik.

De mondom, mind a három nagyon jó szak! A gépész és villamos klasszikus mérnöki szakok, a mérnökinfó pedig a villanymérnök "kistestvére", abból vált ki önálló szakká.

2017. okt. 9. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!