Melyik mérnökit a legérdemesebb választani ezek közül és miért?
gépészmérnök
mérnök informatikus
mechatronikai mérnök
villamosmérnök
Ahogy az első írta.
Mechatronikai mérnöki képzéssel tényleg kacifántos munkát találni. Egyik ismerősöm is ezzel küzd. Felvételiken ugyanúgy kérdezik a gépészmérnök tudást és hát.. az kevés frissen mechatronikai mérnöknek van meg.
Mérnök informatikusról nem sok tudásom van, de inkább a programtervezőt választanám. Ennek ellenére eléggé sokra viszik azzal is!
Én személy szerint ha meglenne a mérnöki képzésekhez a tudásom/motivációm, mindenképpen a villamosmérnöki képzést választanám.
Mechatronikai mérnököt, férfiasan bevallom, nem igazán ismerem, nem tudom hová tenni, és ezzel szerintem sok cég is így van. Gépész/Villamos/Informatikust hallva nagyjából még a 12 éves gyerekek és a 70 éves nyugdíjasok is tudják, mi az, de a mechatronika sötét ló.
Egyébként amelyikhez kedved van. A legsokrétűbb szak szvsz ezek közül a villamosmérnök, ezernyi szakiránnyal, óriási területet fed le. Akár az erősáram, akár a gyengeáram érdekel, találni fogsz olyan területet vele, ami tetszeni fog, keresett, és meg is fizetik.
De mondom, mind a három nagyon jó szak! A gépész és villamos klasszikus mérnöki szakok, a mérnökinfó pedig a villanymérnök "kistestvére", abból vált ki önálló szakká.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!