Aggódnom kellene a diákhitel miatt?
Másodéves egyetemista vagyok,sajnos idén már úgy alakult,hogy a szüleim nem fizetik a félévemet,így fel kellett vennem diákhitelt.
Szeptember 12.-én igényeltem,elektronikusan,szóval a legújabb módszerrel,ügyfélkapus hitelesítéssel.
A neptunban a diákhitel fülnél még mindig azt íka: “feldolgozás alatt,elfogadásra vár.” Október 15. a fizetési határidő az egyetemen?
Vajon miért nem fogadták el? Valamt rosszul csinálhattam?
Kezdek picit aggódni.
Másnak,aki diákhitelt igényelt,már elfogadták,elment a pénz?
20L
A Diákhitel honlapjára be tudsz lépni?
Nekem szabad felhasználású diákhitelem van, én sem kaptam még meg, de neked ugye egyből az egyetemre utalják. 15-ig kivétel nélkül megkaptam a pénzem, volt, hogy már 10-én is.
Ilyen esetben nem 15. a határidő, hanem akár a hónap vége is. Az leginkább a kp-val fizetőknek van.
A lényeg, hogy jelezd az intézmény felé is, hogy a DHK azaz diák hitel központ által finanszírozod a tanulmányaidat.
Majd az egyetem, és a DHK lerendezi maguk között. Ezért nem kell aggódnod.
Ha annyira nem érzed biztonságban magadat, akkor küldj nekik egy emailt, és kérdezd meg, hogy minden okés-e.
Nekem az ügyintézés alatt volt a kérvényeknél, de a mostani intézménynél jelenleg nincs olyan ott, csak részletfizetési kérelem.
Az újnál pedig az alábiak szerint is lehetett, de én személyesen mentem be szólni.
"A Pénzügyek -> Befizetés pontban állíthatja be a költségtérítési díj befizetőjét. Amennyiben a befizető nem a hallgató, akkor első lépésként a befizető (Partner: pl. szülő) adatait kell a Neptun rendszerben rögzíteni. Partner felvitelére a Pénzügyek - > Beállítások -> Partnerek "Új partner felvitele" gombra kattintva van lehetőség, ezután a Pénzügyek -> Befizetés menüpontban már hozzá tudja rendelni az adott tételhez."
itt a befizető az a DHK volt, de mondom ezt az újnál nem én csináltam, a réginél pedig kérvényben volt jelezve, hogy ez DHK által megy.
Holnap menjél be és kérdezd meg, hogy hogyan akarják ezt. Még nem késő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!