Hogy lehetnék orvos? Érdemes egyáltalán? Vagy orvosnak csak a stéber, kitűnő, teljesen szorgalmas diákok mennek? És milyen úton lehet odáig eljutni? (érettségi, stb. ilyenekre lennék kiváncsi)
ne haragudjatok,hogy én kérdezek,de látom,hogy vannak itt szakértők...:)
akkor kb. hány éves korodban tudsz önállóan dolgozni,mint szakorvos???
én most leszeg gimis,biosz-kémia szakon.nem tartom magam strébernek,de kitűnő vagyok :))
szerintem megéri,ha nem a pénzért csinálod (bár én például lehet,hogy külföldre költözök majd...ha nem is véglegesen.)
14/L
Hát ha nem a pénzért csinálod, akkor is túlzás, hogy megéri. De hát ez van:D
6 éves az orvosi (ha csúszás nélkül végigcsinálod). Utána 3-6 év a szakosodás. Persze vannak ráépülő szakképzések is, amit csak akkor tudsz elvégezni, ha már van egy alapszakod. Ezek általában két évesek. Ha 18 évesen mész egyetemre, utána rögtön bekerülsz rezidensképzésre, és nem hagysz ki évet sem (pl gyerekszülés miatt), akkor kb 29 éves korodra leszel szakorvos.
A legrövidebb képzés a háziorvosi, az már 27 éves korodban is lehetsz:D
De pl endokrinológus szakorvos csak 31 éves korodra:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!