Hogy a fenébe lehet, hogy az összes (még félkegyelmű) külföldit is felveszik az orvosira, de nekünk magyaroknak vagy sok pontot kell elérni vagy sok pénzt kell összeszedni?
Figyelt kérdés
2017. szept. 30. 21:21
11/15 anonim válasza:
Orvosira 416 ponttal be lehetett kerülni idén. Ha te a SOTÉ-ra akarsz menni csak, az a te személyes problémád. Nekem mellesleg 436 felett volt duplázással is, és nem vagyoj egy lángelme, csak tudtam, hogy orvos akarok lenni, és készültem az emeltekre. Majdnem ezer embert felvesznek évente. Nem egy ördöngösség, csak meg kell erőltetni magadat egy kicsit.
12/15 anonim válasza:
Abban egyetértek, hogy a 416 nem egy különösebben nagy szám (nekem 458 lett, nem orvosi).
Persze, a külföldi költségtérítésekből "élnek" ezek a karok. De nem növelném a magyar hallgatók keretszámát sem, mert akkor tényleg túl alacsony lenne a ponthatár...
13/15 A kérdező kommentje:
Érdekes, mert nekem több olyan kitűnő ismerősöm van, akiket 3-adszorra vettek fel. És már gyerekkoruk óta orvosnak készültek, szolid, szorgalmas emberkék.
2017. okt. 1. 15:50
15/15 anonim válasza:
Az tök jó, de ezek szerint nem tudták jól megírni az emelteket, mások meg igen. Ez nem feltétlenül tudás vagy nem tudás kérdése, lehet, hogy rossz passzban voltál vagy mondjuk nem ismételted át megfelelően meg igen, az is lehet, hogy hiába vagy kitűnő, szakmai kompetencia szempontjából (amit az emeltek számonkérni szándékoznak) elvérzel. Ezek közül egyik sem jelenti azt, hogy amúgy olyan nehéz lenne, akárki ronthat el akármit, pl én se tudok szépen bukfencezni, de egyébként in general nem nehéz, éppen csak nekem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!