Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Köteles vagyok a tanulószerződ...

Köteles vagyok a tanulószerződés miatt a cégben gyakorlaton 8 órát lenni, amikor az órarendemben szerdán 6, csütörtökön 5, pénteken 7 gyakorlatom van? JOGI háttérre lennék kíváncsi!

Figyelt kérdés

Elméletileg heti 15 órát kéne ott lennem, az bunkó oktatóm ott tart minket reggel 7-től du. 3-4ig. Mellesleg bejárós vagyok fél5kor kelek, hogy odaérjek és a cég is kint van a város szélén, biciklivel megyek, mert úgy előbb elérem a vonatot (helyijáratos busz du. 3x megy és olyan időben hogy sem a buszt, sem a vonatot sem érem el.)

A Kérdésem az lenne, hogy jogilag hogy van ez, ott kell lennem tényleg 8órát minden nap, vagy csak ez a köcsög tart ott, mellesleg a semmiért mivel nem tanit! A tanulószerződést aláírtam, de elméletileg a cég nem nyúlhat bele a szerződés feltételeibe. Mechatronikai technikusnak tanulok, (4év érettségi+1év technikum), de ha tudtam volna, hogy ekkora rakat szar, nem csinálom, egyetemre megyek. De mivel már belekezdtem, végig kell csinálom, nem hagyom félbe. Tudok-e valamit tenni az ellen, hogy ne kelljen ott maradnom 8 órákat, vagy a törvény vagy jogszabály megszabja az órák számát? Mert ez rohadtul nem igazságos...Válaszokat megköszönöm!

2017. szept. 15. 19:07
 1/3 anonim ***** válasza:
Heti tizenöt óra az kb. heti két nap
2017. szept. 16. 07:32
 2/3 anonim ***** válasza:
Akkor nem tarthatnak ott minden nap
2017. szept. 16. 07:33
 3/3 anonim válasza:

Ez az egész duális képzés egy nagy hulladék.

Engem csak napi 7 órában tartanak ott, pedig nekem is órarendelig 3-7 óra között kellene ott lennem.

Ünnepnapon, iskolai szünet ideje alatt is bettartanak azzal az indokkal, hogy ez egy munkahely meg nem azért fizetnek. Mintha 22 ezer olyan nagy összeg lenne.

Órarendileg itt is lennének elméleti óráim de tesznek rá, csak dolgozni járok be.

Nekem is 4 + 1 év, vendéglátászszervező - vendéglős szakon, üzletvezető kimenetelel. Háth minden csicska munkát én csinálok csak azt nem amit kellene.

2019. márc. 17. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!