Ti vettetek fel már olyan tárgyat, amit a ráépülés miatt nem lehetne, de a Neptun megengedte?
Figyelt kérdés
Nálunk az a baj, hogy nagyon kevesen vagyunk, észrevenné az oktató. Nagyobb helyeken simán menne.2017. szept. 15. 15:14
1/9 anonim válasza:
Nem, de egyszer mintha már válaszoltam volna itt egy olyan kérdésre, amiben valaki nem tudott abszolválni, mert nem volt érvényes az egyik tárgya, amit úgy vett fel, ahogy most te mondod.
2/9 anonim válasza:
Nálunk egyszer volt ilyen (Debreceni egyetem) de nagy balhé lett belőle, majdnem kirúgták a srácot, de végül csak a tárgyat bukta.
3/9 anonim válasza:
Teljesen felesleges ilyennel próbálkozni. Nagyobb helyeken is ugyanúgy megvan rá az esély, hogy észreveszik - lehet, hogy nem azonnal.
4/9 A kérdező kommentje:
Oké, de akkor a Neptunnak se kellene engedni. Főleg, ha az előkövetelmények közt sincsen semmi írva.
Lehet akár véletlenül is, ha nem nézegeted a mintatantervet.
2017. szept. 15. 15:43
5/9 anonim válasza:
Nem a Neptun diktálja az egyetemi szabályzatot (szerencsére).
6/9 anonim válasza:
Nem, de hallgatóként többek között ilyesmire is illik figyelni.
Ez nem általános suli, ahol ejnyebejnyét kapsz egy CSALÁSÉRT, hanem kirúgnak érte - joggal.
7/9 anonim válasza:
Ezt nálunk is engedi a neptun, ezért a hallgatóknak kell biztosra menniük, van-e előfeltétele (teljesítve) az adott tárgynak. A neptun csak egy (szhar) rendszer, amit emberek programoztak, így nyilván lehet (és van is) benne több baki.
8/9 anonim válasza:
Én nem értem miért kell csalással meg hasonlókkal dobálózni meg balhézni. Mi ebben a csalás? A ráépülésnek semmi értelme, általában köze nincs a következő tárgyhoz (pl. a matek 1 nálunk ugye előkövetelménye volt a matek 2-nek, pedig egy képlet nem volt ami egyezett volna a két tárgyban) másrészt meg a legtöbben puskázva vagy magolva teljesítik az összes tárgyat, utána meg el is felejtik az egészet. Amúgy nálunk a makroökonómiának elvileg előfeltétele volt a mikroökonómia, gyakorlatilag meg fel lehetett venni anélkül is hogy a mikro meglett volna. Én is így csináltam sok tucat csoprttársammal együtt. És ez hivatalos volt, a hírlevélben is leközölték, szóval nyilván nem számított csalásnak. Konkrétan a ráépült tárgyam hamarabb lett meg (ha csak 2 héttel is) mint amire épült. :DD
9/9 Classical válasza:
A tárgyak előkövetelményeit az intézmény állítja be.
Valószínűleg nálatok pont azért nincsenek beállítva, mert a kislétszámú csoportoknál az oktatók úgyis észrevennék. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!