Miskolci Egyetem - "Balekvizsga"?
Aki nem ment el gólyatáborba, nem vett részt a "balekoktatáson" az tényleg nem valétálhat, és nem hordhat kari egyenruhát sem?
Ha ennyire fontos ez a "keresztelkedés" vagy mi, később is meg lehet csinálni?
(Azért nem mentem gólyatáborba, mert nem iszok alkoholt és nem szeretek bulizni)
A gólyatábor és a balekoktatás két teljesen egymástól független dolog. Az ivás és a buli gólyatáborban sem kötelező, sőt semmi amit nem akarsz megcsinálni, elvégre nagykorú vagy önálló akarattal. Mikor én voltam is volt aki nem ivott nem bulizott, csak a csapatvetélkedőkben vett részt.
És igen ez valóban így van, ha nem veszel részt az oktatáson nem lehet sem egyenruhád, sem szalagod, sem gyűrűd, és szakestélyen sem vehetsz részt. A balekoktatásokon alkoholfogyasztás egyáltalán SEMMILYEN MÉRTÉKBEN NINCS, utána lehet menni sörözgetni egyéni igény szerint. Karonként változó, hogy meg lehet e csinálni később is, általában az első két évben van rá lehetőség.
Fontosnak egyáltalán nem fontos a keresztelkedés, ha nem érdekel egyáltalán nem kell megcsinálni, fakultatív program, de akkor utolsó éven mikor a többiek szalagot tűznek, gyűrűt avatnak, nem illendő besértődni, hogy miért nem lehet. (Illetve szalagot lehet, de nem olyat, mint a keresztelkedetteknek)
A fentebbi válaszolóknak pedig annyit, akik szerint ez egy baromság, hogy nyilván azért lett kulturális világörökségnek nyilvánítva, mert ez a "narkóról, meg a piáról szól" jahogynem. Arról nem beszélve, hogy akár milyen baromság, a szalag Selmecbányáról indult, onnan vette át a többi egyetem (már ahol van), néhol már a gyűrűt is koppintják, és most állt perben a BME az egyetemmel, amiért jogtalanul vallják magukénak a hagyományokat. Szóval ha akkora baromság miért majmolják szinte mindenhol valamilyen formában? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!