Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » MSc-n magasabb átlag kell az...

MSc-n magasabb átlag kell az ösztöndíjhoz mint BSc-n? Pl földrajzból kellett 3.2 akkor mesteren hogyváltozik a korrigált kreditindex így hogy harmadannyian sem vagyunk?

Figyelt kérdés
2017. aug. 27. 05:53
 1/4 anonim ***** válasza:
A saját példámat tudom mondani. Én mérnök informatikusnak tanultam. Nálunk BSc-n elég volt picivel 2 felett lenni, hogy már adjanak egy minimális ösztöndíjat. Nagyon alacsony volt a szakátlag, sokszor 2-es alatt. De MSc-n nagyságrendekkel kevesebb volt a szívatás, gördülékenyebben teljesíthetőek voltak a tárgyak, így mindenkinek 4-es körüli átlaga volt, tehát az ösztöndíjhoz és bőven 4-es felé kellett lőni. Egyébként szintúgy kevesen voltunk MSc-n. Szóval nálunk igaz volt az, hogy mesteren sokkal jobb átlag kellett az ösztöndíjhoz.
2017. aug. 27. 08:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen megtudtam kozben hogy 4.7 ami nem lehetetlen ha tanul az ember csak az a ket infos targy ne lenne...de ilyenek a toltelek targyak majd odafigyelek es tanulok
2017. aug. 27. 09:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Szte földrajztól tudok nyilatkozni, ott sokkal magasabb msn-n a ponthatár, mivel sokan felveszik első évben a diplomamunkát, az kb. 10 kredit és azért egy 5-össel az jól mutat. Plusz mindenki próbálja mihamarabb megcsinálni a tárgyakat és első évben veszi fel őket, pl. a barátomnak msc 2. évében szinte nem is volt tárgya, utolsó félévben 0 db volt
2017. aug. 27. 09:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen oda erdekelt pont :) amugy en ugy vagyok vele elso felevben valahogy tudjam le azt a sok tefes targyat aztan utana lehet valamivel tobbet pihenni :)
2017. aug. 27. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!