Milyen kötelező olvasmányok vannak évfolyamonként középsuliban?
Figyelt kérdés
Soroljátok fel mindet! Köszi😊2017. aug. 24. 15:39
1/6 anonim válasza:
Iskolánként, sőt, tanáronként is változik. Most hirtelen a Rómeó és Júlia, Isteni színjáték és az Antigóné ugrik be, de asszem' volt még egy csomó. A tesóm meg most gimis, neki semmit sem kell elolvasnia... Szerintem inkább az iskolád felsőbb évfolyamosainál érdeklődj, úgy jobb képet kapsz a követelményekről :)
2/6 anonim válasza:
Ez tényleg iskolától, tanártól függ. Nálunk például a tanárunk kiválogatta, hogy szerinte mely művek azok, amiket érdemes elolvasnunk és azokat tette kötelezővé, de a többiből csak az órán olvastunk vagy megnéztük filmen, majd utána megbeszéltünk. A cselekményt, a tartalmát és az ebből levonható dolgokat mindig megbeszéltük, de igazából kevés volt az, amit valóban el kellett olvasnunk. Én az Antigonéra emlékszem, az Iliászra, a Bánk bánra, Gulliver utazásaira, Az ember tragédiájára, Rómeó és Júliára és egy Spiró műre. Bár ezeknek a nagy részét is csak azért kellett elolvasnunk mert vizsgatétel volt, tehát nekünk ilyen szempontból könnyű dolgunk volt, de azoknak, akik humán tagozaton voltak minden kötelező olvasmányt el kellett olvasniuk.
3/6 A kérdező kommentje:
Azt hittem ez olyan mint általánosban, de nem! Köszönöm!
2017. aug. 24. 20:05
4/6 anonim válasza:
Nekünk még általánosban is más volt, mint mondjuk más iskolában/osztályban (pl. nekünk a Vuk volt akkor, mint másnak a Kincskereső kisködmön, vagy nekünk Az arany ember volt, amikor másnak meg A kőszívű ember fiai). Középiskolában szintén tanáronként eltértek a kötelezők. Biztos voltak olyanok is, ami mindenkinek kötelező volt. De ha szeretnéd, előkeresem a kötelezőinket, még csak idén érettségiztem, és tudom, hol vannak a füzeteim, amikben le vannak írva:'D
5/6 anonim válasza:
Tényleg tanáronként változik. Nekem ezek voltak (de az már összefolyik, hogy melyiket melyik évben olvastuk):
Antigoné, Rómeó és Júlia, Tartuffe, Isteni színjáték, Csongor és Tünde, A csinovnyik halála, Ivan Iljics halála, Az ember tragédiája, Édes Anna, Anyegin, Kurázsi mama és gyermekei, A vadkacsa, Beszterce ostroma, Tóték, Mario és a varázsló, Az a fekete folt, A vörös halál álarca, A köpönyeg, Anyagyilkosság, Godot-ra várva.
6/6 anonim válasza:
Szerintem amiket majd a tankönyvben megtalálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!