Szerintetek 16 éves kor után 8 általánossal+1 év nyelvtanulással lehet jelentkezni vonat vezetőnek? Tanfolyam vagy rendes suli?
Figyelt kérdés
Olyan írjon aki dolgozik is mint Mozdonyvezető.2010. máj. 24. 22:32
1/9 anonim válasza:
Érettségi kell hozzá, utána képez csak ki a MÁV.
2/9 anonim válasza:
A vonatvezető és a mozdonyvezető nem ugyanaz. Tudtommal most nincs felvétel a Máv-nál.De a vonatvezetőnek,jegyvizsgálónak is érettségi a minimum.Mozdonyvezetőnek pedig még valamilyen szakma is kell : géplakatos,villanyszerelő stb.
Így semmi esélyed nics,még akkor se,ha lenne felvétel.,
3/9 A kérdező kommentje:
Tehát nincs szakközépiskola ahol le is érettségizhet az ember? 7-15-ig végeztem kitűnővel az általánost,szüleimmel egy évig külföldön voltunk,nyelvet tanultam,most 16 vagyok.Külön kell érettségizni,s mintha főiskolára mennék utána a szakma?
2010. máj. 24. 23:05
4/9 anonim válasza:
Hát igen. Sőt, amikor már elvégezted és a mozdonyt vezeted, akkor is folyton továbbképzés továbbképzés hátán... Szép gyerekkori álom a mozdonyvezetés, de nem olyan könnyű, mint autót vezetni.
5/9 anonim válasza:
kiskorúval még csak szóba se állnak, szóval inkább húzz el egy valamirevaló középiskolába, ami szakmát is ad az érettségi mellé. Ezt meg ha van eszed elfelejted, fel kéne nőni.
6/9 anonim válasza:
Ha a vasutas világ vonz, mindenképp egy olyan középsulit válasz, ahol műszaki előképzés van. Nem csak mert segíthet felkészülni, de konkrétan a műszaki/térlátásod is jobban kialakul fiatalon.
7/9 anonim válasza:
Menj el valami műszaki szakközépbe ahol van gépész vagy villamos képzés. Ott le tudsz érettségizni és technikumba is ott maradhatsz. 16 vagy nem vagy lekésve semmiről.
8/9 A kérdező kommentje:
Van olyan műszaki szakközép ami kimondottan előképzése ennek a szakmának? Ráadásul egy jó kollégium is kellene.
2010. máj. 25. 12:00
9/9 anonim válasza:
Konkrét vasutas előképző suliról nem tudok, sztem nincs. Nemtom hova valósi vagy, de egy ismerősöm a nagykőrösi Toldi Miklós Középsuliba jár, Informatikai gépészetre vagy mire. Azt tudom, hogy szinvonalas suli, van kolesza, méghozzá egész új, 2-3 éve adták át, wifi minden játszik, és érettségi után maradhatsz technikusira meg cnc-re asszem. Nézz utánna, bár könnyebb lenne ha a lakóhelyed fele keresnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!