Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Jövőre,350 ponttal lenne...

Jövőre,350 ponttal lenne esélyem bekerülni osztatlan tanári képzésre?

Figyelt kérdés

2015-ben érettségiztem, eddig kerestem a helyem meg melóztam de lehet mégis inkább tanári. 23 évesen... na igen.

Meg lehet tervben lenne egy nyelvvizsga, de jelenleg is járok egy képzésre, meg dolgozom. Egyszerűen se erőm meg időm rá, de ha biztosabb alapot ad pontok alapján, akkor lehet megcsinálom.

Mit gondoltok?

2017. aug. 18. 23:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem árultad el, hogy pontosan melyik osztatlan tanári és melyik egyetem, de bőven valószínű, hogy elég lesz. Azért a helyedben egy kicsit még rádolgoznék a pontjaimra, hogy ne úgy kelljen elkezdenem, hogy az utolsók között vesznek fel.
2017. aug. 19. 01:53
 2/11 anonim ***** válasza:
66%

Sziaaa!!!

Nos, hát kezdjük az elején. Milyen szakpárra szeretnél menni és melyik egyetemre. Az osztatlan tanárképzés minimum ponthatára 305 pont, már elég régóta. Nem hinném,hogy jövőre például ezen emelnének. Előző válaszolóval egyáltalán nem értek együtt, főleg azzal a mondatával ,hogy ne az utolsók között kerüljön be. 305 pont kell minimum és neki 350 pontja van. hát egyáltalán nem az utolsó között van. Sőőt, idén jelentkeztem én is tanárira biológia-kémia szakpárra Egerbe, és 352 pontom van. Emelt biológia érettségim van 80% és kémia közép 71%-os. Akárhogy nézem, egyik se egy legalja eredmény úgymondd. Sokkal gyengébb ponttal rendelkezőket is felvettek mint én hiszen 312 kell a ponthatár. Azért mert valaki tanárképzésre megy, nem nagyon kéne leszólni, főleg úgy,hogy a legnagyobb egyetemeken is alacsony ponthatárok vannak És egy tanárképzés nem egy alapszak mint egy gazdinfó ahová 280 pont kell és beesik az ember. Ráadásul ezrek jelentkeznek rá, mert hiányszak és úristen mennyi lesz a fizu... Csak bent is kell maradni ott. Nem utolsó sorban, attól ,hogy vkinek rosszabbul sikerül az érettségije mondjuk csak 50%-os lesz neki, nem biztos,hogy buta és kiesik, hanem csak lehet elizgulta az érettségit, mert szeretett volna nagyon jót írni. Úgyhogy kedves kérdező és sok sok sikert kívánok neked és ne hagyd ,hogy a negatív kommentelők lehúzzanak ;)

2017. aug. 19. 15:40
 3/11 anonim ***** válasza:

Főnök, semennyire sem lehúzni akartam, de a szakok minimumponthatára semmit sem jelent a valós ponthatárra nézve, csak annyit, hogy az alatt a fix ponthatár alatt biztosan nem lesz. Nem értem, hogy csak azért, mert van, aki gyenge érettségivel kerül be, és mégis elvégzi, miért biztassak valakit arra, hogy üljön a pontjain és ne próbálja meg feldolgozni magát, amikor:

1. Egyértelmű, hogy mondjuk 420 ponttal több esélyed van akárhova bejutni, mint 350-nel, és előbbit sem egy ördöngösség összeszedni, most akkor ha van egy éved, miért nem lehetne bebiztosítani magadat?

2. Nem törvényszerű, de ha megteheted, hogy valamire rátanulj egyetem előtt, akkor igenis jobbak az esélyeid, nagyobb az önbizalmad. Igen, valaki gyengébb eredményekkel is bejut, és el is végzi a szakot, és a pontok nem jelentenek mindent, de ha egyszer van rá lehetőség, hogy jobb pontjaid legyenek, ami egyben lehetőség is arra, hogy egy kicsit tanulj/ismételj, miért nem kellene megtenned?

3. Miért vetted leszólásnak? Amikor azt tanácsolom valakinek, hogy valószínűleg elég pontja lesz, és be fog kerülni, de biztosan jobban be tudja biztosítani magát, ha azt, amit lehet javítja/megszerzi, az pont a tanári szak leszólásának az ellentéte. Igen, tanárokra szükség van. Pont ezért jön jól, ha nem csak arról szól a készülés a tanári szakra, hogy bekerülj, hanem tényleg mindent megteszel és nekifutsz és csinálod. Mellesleg az én egyetememen kollégiumi jelentkezésnél és elsőévesek rangsorolt kurzusfelvételénél számít a bekerülési pontszám is.

Kérdező, természetesen nem ismerem az egyéni dolgaidat, nyilván aszerint mérlegeld, amit mondtam. Ha sok más dolgod van, akkor nem kell beleszakadni abba, hogy újraérettségizz, bár szerintem a nyelvvizsgát mindenképpen tedd le, ha még nincs, mert azt mondják, az diploma előtt használ.

Második válaszoló, gratulálok a felvételidhez, de ha megfogadsz egy jótanácsot; szerintem nem kell mindenben a lehúzást meg a rosszindulatot látnod, főleg a saját szakmáddal kapcsolatban nem. Nyilván nem azért mondom, hogy dolgozzon a pontjain, mert pocsék a 350, csak vidámabb a július, ha nem kell idegeskedned, hogy felvesznek-e, és általában sokkal beszédesebb egy szaknál a felvettek átlagpontszáma, mint az utolsó felvett pontszáma. Főleg nem téged akartalak megsérteni ezzel, amiért 352 pontod volt, egyszerűen tény, hogy minél több pontod van, annál nyugodtabb lehetsz, esetenként annál több a lehetőséged (ha pl elsőévesként szakkollégiumba akarsz felvételizni meg minden, amit előzőleg is leírtam), és ad egy önbizalmat is, ha magasan a meghúzott ponthatár felett vagy, és nem csak "bejutottál". Semmi rossz vagy lenéző nincsen ebben. Legalábbis szerintem.

2017. aug. 19. 16:27
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket. :)

Igazából magyar-könyvtáros vagy magyar-történelmen gondolkozom.

Bár eléggé sok kételyem van, főleg a korommal kapcsolatban, mert ugyebár jövőre töltöm a 23. életévem. Nem gáz az tanárin?

2017. aug. 22. 13:50
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz, emiatt fel ne add. :)
2017. aug. 22. 15:49
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne gáz? Van aki 45-50 évesen jut el oda, hogy akkor mégiscsak pályát módosít vagy szerez egy bizonyítványt, mert mondjuk eddig dajka volt, s most óvónő lesz

Fel ne add! A kor az csak egy szám!

2017. aug. 25. 14:07
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetemre felnőtt emberek járnak. A 19 is csak pont annyira felnőtt, mint a 23 vagy a 103 éves. Ezen tényleg ne agyalj.
2017. aug. 29. 15:56
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Talán vlmelyik vidéki suliba
2017. szept. 24. 18:58
 9/11 A kérdező kommentje:

magyar-törire vagy valami könyvtárszakos-töri/magyarra gondoltam.

Mit gondoltok?

Igazából még mindig a korommal van bajom, meg azzal, hogy nincs konkrét elképzelésem. :/

2017. okt. 14. 14:04
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Be legyen, később már csak öregebb leszel, de akkor lehetsz a leghamarabb tanár, ha már most elkezded, és idővel amúgy is ugyanott fogsz tartani, csak belevágni kell merned. :)
2017. okt. 14. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!