Melyik egyetem lenne számomra a legmegfelelőbb?
Nem igazán tudok kiigazodni rajtuk, ugyan még messze vagyok az egyetemtől, de érdekelne, hogy melyik egyetem lenne a legmegfelelőbb számomra ha tanár szeretnék lenni, azon belül is idegen nyelveket szeretnék tanítani, kifejezetten érdekel az angol, japán, spanyol, olasz és a francia nyelv.
És még egy kérdés: Mi kell ahhoz hogy valaki magántanár (is) legyen? Mert azért nem sok iskolában lehet japánt vagy spanyolt tanítani...
Tanárképzésen jelenleg két szakot tanárokat képeznek, tehát ha nyelvtanár szeretnél lenni, válassz ki két nyelvet, annyi kikötéssel, hogy az egyiknek angolnak vagy németnek kell lennie. Később 1-2 éves átképzésekkel szerezhetsz további képesítéseket, ha igényed van rá.
A felvi.hu-n meg tudod nézni, hogy melyik egyetemen milyen szakpárosításokat indítanak.
Ahhoz, hogy magántanár legyél, semmi egyéb végzettség nem kell, hivatalosan annyi kell, hogy számlaképes legyél, de a magántanárok jelentős része adóügyi megfontolásból ezt igen rugalmasan kezeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!