Jár valaki ide, erre a szakra? Érdekelnének vélemények, tapasztalatok.
Te is?:-D Körülbelül a továbbtanulni szándékozók egy ötöde oda akar menni. Már meg se nyitom a kérdéseket, mert vagy Turizmus, vagy pszichológia, vagy jogász vagy gazdálkodás és menedzsment vagy orvosi a szak.
Tömegszak, szinte 0% elhelyezkedési eséllyel. Gondolj bele, hol van Magyarországon annyi turisztikai célállomás, ami felszívná az évente erről a szakról összesen kikerülő 2-300 hallgatót? És ennyi egy év átlaga, aránytalanul nagy a túlképzés.
Utolsó igazad van, félreérthetően fogalmaztam, én is orvosin vagyok:-)
Arra gondoltam hogy ez az az öt szak amiről szinte az összes kérdés szól. És orvosira hiába megy relative sok ember a nagy része kiszóródik, míg azért a pszichológia, turizmus nem az a kifejezetten nagy agymunkát igénylő szak, így akit oda felvesznek jó eséllyel, hacsak meg nem gondolja magát, el is végzi.
lehetsz szállodavezető vele, de nagyon nagyon kicsi rá az esély
ha elkezdesz portás lenni egy nagyobb hotelben vagy akár takarító fiú és ott leszel 4 évig, lehet az idő alatt többre viszed, mint friss pályakezdőként a diploma után...
szerintem hülyeség erre a szakra menni, nagyon nehéz vele elhelyezkedni, és ki akarok diploma után minden hétvégén, minden ünnep alatt, egész nyáron dolgozni ??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!