Kaposváron a Kodály iskola milyen?
szívesen válaszolok bármilyen kérdésedre!
(előző vagyok)
nagyon jó tanáraim voltak! eleinte alsóban nem sok tanárral van dolguk a kisiskolásoknak. az osztályfőnökön és a napközis tanáron kívül, csak az éneket és a környezetismeretet tanítja más tanár. természetesen fölsőben már minden tantágyat más tanár tanít, akik nagyon jó tanárok (szerintem) és tényleg diákcentrikusak. persze vannak pedagógusok akikről megoszlanak a vélemények, de nekem egyik tanárral sem volt gondom.
4. osztálytól kezdve lehet angol, illetve német nyelvet tanulni. A mi időnkben két csoportra osztották az osztályt (anolosra és németesre), de ha minden igaz, mivel elég sok az angolt tanuló diák, az angolos csoportot is ketté osztják. (tehát az osztály összetétele két angolos csoport és egy németes).
Nekem Oroszlán Mária volt az osztályfőnököm. nagyon szerettük, úgy nevelt bennünket, mintha a második anyánk lett volna.
Az órák száma eleinte (alsóban) naponta 4, esetleg hetente egyszer öt. aztán az óraszámok egyre csak nőni fognak, hiszen jönnek az újabb és újabb tantárgyak. 5-6 osztályban már túlnyomóan 5 óra van naponta, ami 7-8 osztályban már napi 6 órára nő. De ez attól is függ milyen tagozatra megy az illető (kisfiad/kislányod?). mert ha zenei tagozatos osztályba veszik fel, heti 2-4 órával többet kell írnotok majd az órarendbe. (de a zene a legjobb nevelési eszköz :D )
remélem tudtam segíteni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!