Mi a véleményteke a szolnoki Varga Katalin Gimnáziumról és a Verseghy Ferenc Gimnáziumról?
Még nem tudom hogy melyiket válasszam , de szerintetek ilyen jegyekkel felvesznek?
Egyedül csak énekből voltam négyes de lehet hogy nyolcadik félévkor kitűnő leszek .
És van egy középfokú nyelvizsgám és több kiváló versenyeredményem es sport eredményem
Elsősorban a Vargában a kéttan érdekelne a Verseghyben pedig a természet tudomány🙂
A Varga nyelvi orientált, míg a Verseghy a reálosabb beállítottságú. A nyelveket komolyabban inkább a Vargában érdemes tanulni, mert a Verseghyben csőd széli a nyelvoktatás, ellenben az országban csak néhány gimnázium rendelkezik speciális matematika tagozattal, ezek közül egyik a Verseghy. Mellesleg humán területen ( magyar, történelem, földrajz) is a Verseghy nyeri a versenyeket, sokkal több az OKTV-eredmény és az országosverseny-eredmény is ezekből is.
Verseghysként azt mondhatom, hogy ha kitűnő leszel, még akár az ének négyessel is simán felvesznek, a jó felvételi a lényeg, de manapság már az sem, mert a mi osztályunkban is többen jöttek úgy, hogy nem voltak szín ötösök, és még amellett 3-4 embert fellebbezéssel vettek fel. Ne aggódj, nincs min...
Én vargás vagyok, ott ilyen jegyekkel és egy jó felvételivel simán felvesznek, és azt mondhatom, hogy jó iskola, diákközpontú, egy két kivétellel a tanárok is mind normálisak.
A Verseghy is jó lehet, ha HATALMAS benned a versenyszellem, nagyon jól bírod a hajtást, és nagy terveid vannak a jövőben. Oda nem bekerülni a nehéz, hanem bennmaradni, elég sokan nem bírják. Az egyik nyelvi osztály 37 fős létszáma csökkent 29-re egyik évről a másikra, szóval valószínűleg nem könnyű. Barátnőm jár oda, szülői nyomás miatt, nagyon sokat panaszkodik, olyan dolgok miatt is, mint az osztályozás.
Én azt javaslom, hogy ha életed a tanulás, a verseny, kutató vagy tudós akarsz lenni, vagy legalábbis a tudásiparban elhelyezkedni, és kész vagy nagyon keményen küzdeni, akkor a Verseghy, mert annak másként nincs értelme. Ha külföldi terveid vannak, vagy nem első célod a Nobel-díj, de szeretnél jó egyetemre menni, akkor Varga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!