Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Valóban gáz a felsőoktatási...

Valóban gáz a felsőoktatási szakképzés? Lefognak nézni az alapképzésesek?

Figyelt kérdés

Szeptembertől nagy valószínűséggel gazdálkodás és menedzsment FOSZ-ra fogok járni, de itt a gyakorin olyan ellenszenvesen nyilatkozatokat olvasok.. valóban ilyen gáz, ha valaki csak erre kerül be? Az állami ponthatárok extrém magasak, ezt sajnos nem tudom elérni.. önköltségesre pedig jelenleg nincs keretem. :(

A szakma viszont mindennél jobban érdekel, kgt-s szakközépben végeztem idén és a kgt-s szakmai érettségit is teljesíteni tudtam 91%-ra úgy, hogy kb azt se tudtuk mire számíthatunk, igaz ez csak középszintű érettségi volt..

Van még egy felsőfokú angol nyelvvizsgám is, és tervezek szakmai nyelvvizsgát is szerezni + van egy minimális német tudásom, amit jelenleg akarok B2-re feltornázni..

Nagyon sajnálom, hogy az alapképzés nem jött össze, mert tényleg érdekel a szakma, de hát ez van..

2017. júl. 16. 18:57
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Kit érdekel, hogy lenéznek-e, ha ez érdekel, akkor csináld meg. Ha tényleg érdekel, akkor úgyis tovább fogod magad képezni és jó leszel a szakmában
2017. júl. 16. 19:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Legalább van annyi eszed, hogy az olcsóbb megoldást választod. Megcsinálod ezt, aztán uátna az alapot, ami eleve rövidebb. Ha összeadod, olcsóbb, mintha végig alapra jártál volna... Nálunk rengeteg óra együtt van, szerintem kb fogalmam sincs, ki foszos...
2017. júl. 16. 20:52
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen én is azt tervezem, hogy először ezt, aztán később az alapképzés, és ahogy olvastam 90 kreditet "írnak jóvá" szóval 7 félév helyett kb 4 lehet.. ami még önköltségesen is kibírhatóbb mint a 7...
2017. júl. 16. 21:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
a mi egyetemünkre is elég sok FOSZ-os jár, de egyáltalán nem foglalkozunk velük (én alapképzésen vagyok, másodéves); mindenkinek annyi tanulnivalója van, hogy ilyenekkel nincs ideje foglalkozni, hogy ki a BA-s meg ki a FOSZ-os úgyhogy emiatt ne aggódj :)
2017. júl. 17. 08:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is oda jelentkeztem a BGE-re, de lassan ott is elszállnak a ponthatárok. :( Pedig nem is lett rossz az érettségim, csak az írásbelit túl idegeskedtem és a szóbelin már max ponttal sem tudtam sokat javítani :(
2017. júl. 18. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!