ELTE kollégiumba elsőévesként hány ponttal és hogyan lehet bekerülni?
Szeptembertől megyek egyetemre, az ELTE jogász szakára jelentkeztem. Az egyetemre mindenképpen felvesznek (bőven meglesz a pontom), de a kollégiumban nem vagyok olyan biztos. A tavalyi felvételi ügyrend alapján számolva kb. 41-42 pontom lesz szerintem.
Azonban hallottam valakitől, hogy egy ismerősét (pár éve, talán) szintén felvették az egyetemre (ugyanúgy ELTE, azt hiszem) és a kollégiumba is megvolt a pontszáma, de mégsem került be oda, mert állítólag elsőéveseket csak kis számban vesznek fel, és elsősorban a hátrányos helyzetűeket (testi fogyatékosságokat említett). Nekem viszont nem onnan van a pontom.
Akkor ez most hogyan van? Még ha meg is lenne a pontom (valahol egyszer azt olvastam, néhány éve 37 körül volt a határ), akkor sem biztos, hogy bekerülök?
Előre is köszönöm a segítséget.
OKTV miatt is kapok 8 pontot, úgy jön ki ennyire.
Tehát akkor az, hogy "megvolt a pontja, de nem került be," valószínűleg félreértés/félreinformáltság lehetett, igaz?
Teljes mertekben felreinformaltsag a ponthatart ugy huzzak meg ahogy az egyetemnel is :) nincs olyan hogy valakinek annyi pontja van mint a ponthatar es nem kerul be a koliba.
Megkerdezhetem milyen szakra jelentkeztel? Mert az OKTV csak Alapkepzesen szamit ugye. Kulonben ha kerdesed van irj batran! :)
Jogász szakra megyek. Az osztatlan mesterképzés, de ilyen tekintetben az is ugyanolyannak számít, mint egy alapképzés.
Még egyszer köszönöm a segítségedet. :)
Felvételi ügyrend: [link]
Negyedik oldalon:
"c) Kiemelkedő tanulmányi eredemény elsőéves BA/BSc/osztatlan felvételi eljárásban
OKTV országos versenyen elért 1–10. helyezés 8 pont"
Az "osztatlan" valószínűleg az osztatlan mesterképzést jelenti (legalábbis én nem tudom másról, amire vonatkozhatna), ebből gondolom, hogy ha jogra megyek, akkor is adnak érte pontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!