Felvilágosítanátok? - Párhuzamos felsőoktatási képzésekre hogyan kell jelentkezni? Bővebben lent.
Na, most azt tudom, hogy az első megjelölt helyre automatikusan felvesznek. - Ha megvan a pont persze.
De amit második szaknak akarok (nem sorrendben, hanem magamnak), oda hogyan kell beiratkozni, mit kell tenni?
És ebben az esetben mind1 a sorrend felvin, csak legyen meg ott is a pontom?
Meg valaki írt nekem privátban ilyesmit:
Maximum gyakorlati akadálya lehet, ahogy az első is írja, attól függ, mikor kell bejárni. Plusz annyi praktikus infó még, hogy egyszerre semmiképp se tudod elkezdeni őket, mert egy felvételi eljárásban maximum egy helyre vehetnek fel, szóval vagy fél, vagy egy évvel később tudod elkezdeni a második szakot."
Szóval előre is köszi. Mint látjátok a kérdésemben eléggé nem tudom, hogy mivan milyen téren :D
Csak kihagytam pár évet és most nagyon parázok. Ezért IS szeretnék két szakot! :) Mert ha jól tudom jogi akadálya ennek nincs.
Egy felvételi időszakban egy helyre nyerhetsz felvételt. Méghozzá az első helyre, aminek a ponthatárát elérted.
MAjd jövőre jelentkezhetsz máshová is mellé.
A felsőoktatási törvény lehetővé teszi azt, hogy a hallgató egyszerre több intézménybe vagy egy intézményen belül több szakra járjon. Ez a párhuzamos képzés. Arra is lehetőség van – megfelelő jogosultsági feltételek szerint –, hogy a jelentkező – amennyiben felvételt nyer – mindkét intézményben, illetve szakon állami ösztöndíjas formában tanuljon.
A két (vagy több) állami ösztöndíjas képzésben folytatott tanulmányok félévei azonban egyenként, azaz külön-külön számítanak be a lehetséges 12 állami ösztöndíjas félévbe.
A párhuzamos hallgatói jogviszony létesítéséhez nem kell beszerezni az „anyaintézmény" hozzájárulását, általában úgy jön létre, hogy a már hallgatói jogviszonyban álló személy – tanulmányai alatt – valamely felsőoktatási felvételi eljárásban máshová felvételt nyer, és ennek eredményeként beiratkozik egy másik egyetemre, főiskolára is.
Már hallgatói jogviszonyod van, és létesítesz még egyet. Mi ebben a nem párhuzamos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!