Szeged vagy Pécs általános orvosi kar?
Amelyik közelebb van a lakhelyedhez.
(Erre a kérdésre csak olyan ember tud igazán válaszolni, aki mind a két helyre járt. De összességében mindenhol jó az orvostudományi kar.)
Szerintem mindkettő egyetemi város, tele klinikákkal melyek az egyetemekhez tartoznak. Az alapján dönts, hogy mik az igényeid például:
-bejárós lennél, vagy kollégista? Mert ha kollégista akkor választhatod azt amelyik messzebb van és több szociális pontod lesz amely alapján szállásolnak el kollégiumba / kapsz támogatást -ugyanakkor a heti / két heti buszjegyek ennek az árát el is vihetik jól kell beosztani-
-Hova megy több ismerősöd -ez lehet előny vagy hátrány is-
Én a szegedit ismerem a másikat pedig egyáltalán nem mert nem volt szerencsém még odajárni, viszont úgy tudom hogy a Szegedi Egyetemnél nincsen jobb ösztöndíjhálózat.
A végén mindig az jön ki hogy összességében a két egyetem -a Debrecenivel / Pestivel- együtt ugyanolyan jó. Csak részletbeli különbségek vannak
Egyébként mindegy, csak az orvosi esküt vedd komolyan!
Olvastad már a szövegét?
Nem elég, ha tudod a bioszt, kémiát és bírod a boncolásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!