Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen az osztatlan tanári...

Milyen az osztatlan tanári szak? Mindenre kiváncsi vagyok.

Figyelt kérdés

2017. jún. 30. 02:24
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Felvi.hu
2017. jún. 30. 07:11
 2/3 anonim válasza:
100%

Melyik szakpár érdekel és melyik egyetem?

Én matek-fizikára járok az Elte-re, szerintem alapvetően jó és korrekt az értékelés is, bár az elmondható, hogy a tanultakat nem tudjuk nagy mértékben hasznosítani a pályán, azt majd a gyakorlat hozza.

Sok a "szakmai" (matek-fizika) tárgy, ahol egyetemi szinten tanuljuk ezeket a tárgyakat. (Ez az, amit nem fogunk használni, nehezek, de ha érdekel és néha tanulsz rá, elvégezhetőek.)

Vannak módszertanos tárgyak, amik igazából az iskola gyenge pontjainak nevezhetőek nem csak az én véleményem alapján. Tényleg rosszak, elsősorban az oktatók nem veszik komolyan. :D Az óraszám pedig kevés, heti 2 óra átlagosan.

Van még pedagógia és pszichológia, szerintem az nem rossz, néha kicsit komolytalanul veszik az oktatók, de azért hallani hasznosat ott. Az óraszám itt sem túl magas, volt olyan félév, amikor nem is kellett menni.

Gyakorlat 3.-tól illetve 4.-től van, attól függ, ált. sulis vagy gimis szakirányra mész. (Erről 3.-ban kell dönteni.)

A végére már tele van az ember hócipője az iskolával, tényleg sok a haszontalanság és baromira hosszú, főleg a gimis szakirány. Általában sok időt kell bent tölteni, sok a tárgy (és vizsga), és sajnos adódnak töltelékek is. Akkor kezdd el, ha kitartó vagy, és tényleg ezt akarod, akkor megéri, egyéb esetben inkább egy "sima" bsc lehet jobb választás.

2017. jún. 30. 07:54
 3/3 anonim válasza:
Én angol-testnevelést vagyok. Egy szívás , hosszú a képzés és nagyon egyszerű csuszkálni. Van, amiben én hibáztam. Eszetlenül vettem fel a tárgyakat , ajánlott félévet hírből sem ismertem mi az 😀. De nálunk ettől függetlenül is eg nagy káosz van Egerben a képzésen... Semmit nem tudunk, vagy későn tudjuk meg. Szóval ami nekem lejött, hogy kell tanulni, odafigyelni . 3 szakot viszek igazából együtt . Mert a pepszi tárgyakat is , meg szigorlat mindegyikbol. Én rengeteget fogok csúszni, és így is 4+1 marad úgy néz ki. Szóval igen, hosszú, rögös , nem feltétlen hajtós minden tárgy, de a végére garantálom , hogy elfáradsz nagyon. Én legalábbis így élem meg. Nem beszélve arról, hogy a jövőkép sem biztató a tanári pályán , bár egy biztos állás és vegzettsegnek elég jó . Majd meglátjuk mi lesz .
2017. nov. 20. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!