Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Duális képzésről tapasztalat?

Duális képzésről tapasztalat?

Figyelt kérdés

Az Óbudai Egyetem könnyűipari szakára jelentkeztem és elgondolkoztam a duális képzésen. De mivel csak ebben az évben fog elsőre indulni így tapasztalat híján nem tudom bemerjem-e vállalni. Az lenne a kérdésem, hogy aki esetleg odajár tudna e pár tanácsot adni, érdemes lenne? Vagy aki most jelentkezett oda ő jelentkezett a duális képzésre?

Vagy így nagy általánosságban mi a vélemény a duális képzésről? Mert nagyon jól hangzik, de ki tudja, hogy tényleg minden úgy lesz-e ahogy leírták. Pl. bármikor ott lehet hagyni és áttérni a "sima" szakra. Ez igaz?

2017. jún. 18. 22:16
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Azt hittem ismerősödtől tudod nem statisztika alapján. A felvi.hu statisztikája alapján a villamosmérnök is 190 ezret keres nettóban és mind tudjuk, hogy ennél többet kapnak. :D Az adatok 2013-ban készültek.

De teljesen mindegy én először is a duális képzés előnyeire, hátrányaira vagyok kíváncsi :)

2017. jún. 20. 16:48
 12/13 anonim ***** válasza:
Csak Csak 23 hetet kell dolgozzál a duálisos cégnél, és 4 hét fizetett szabid van. Cserébe évente 12 hónapon keresztül kapsz díjazást, ami ebben au évben nem lehet kevesebb, mint havi nettó 82.875 Ft és januártól pedig havi nettó 89.700 Ft minden hónapban. Emellett szakmai munkát végzel, szakmailag fejlődsz. Mikor diplomát kapsz, akkor úgy tudod beadni az önéletrajzodat bárhova, hogy gyakorlattal rendelkezel.
2017. jún. 21. 15:13
 13/13 anonim ***** válasza:

Ide írom, mert nem válaszolok privátra:

Igen, ajánlom a szakot, de nehéz. Kémiára nagyon nagy szükség van, ha gyengének érzed magad belőle akkor elég szenvedős lesz. Ugyanez igaz a matekra is.

2019. jan. 26. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!