Most kell faktot választani és anya nagyon erőlteti a matekot. Mit tegyek?
Matekot tanít és bele van zavarodva, én nem bírom tovább. Ötös vagyok belőle, de a nagyon nehéz feladatokat nem tudom magamtól. Nem is akarok emelten érettségizni belőle, de állandóan azt hajtogatja, hogy a matek mindenhez jó, egyetemen könnyebb lesz.
Német és töri faktot akarok, mert így jöhet össze a legtöbb pontom továbbtanuláshoz.
Miért nem érti meg, hogy nem leszek se matek tanár, se vegyész vagy gyógyszerész.
Szerencsére a biosz, kémiáról le tudtam beszélni.
A többiek mind maguk dönthetik el...
Viszont nem karom utána az ordibálását hallgatni hónapokig. Így is egy utolsó valaki vagyok, mert csak 4,8 lett az átlagom, nem kitűnő, meg nem nyerek fizika versenyt.
Mondjuk szerinte az iskola is egy sz.r, mert bioszból senki se ötös, meg nem az országos matekversenyre készítenek fel.
Ebbe bele fogok őrülni.
Első vagyok, én pont idén érettségizek, gazdasági szakra megyek a Corvinusra. A kinézett szakra (nemzetközi gazdálkodás) 460 a központilag meghatározott ponthatár. Már az elején láttam, hogy nem vagyok akkora zseni, hogy két emeltet megcsináljak 90% körülire, így én más utat választottam.
Nyelvből csináltam egy emeltet, matekból pedig maradtam közepezni. Mellette van OKTV eredményem nyelvből és nyelvvizsgám is. Így jelenleg duplázással 480 pontom van, amit még a szóbelivel javíthatok is... Az emeltesek közül ellenben többen csúnyán pórul jártak, még a jobb tanulók közül is sokan írtak 50-60% körül, ami ilyen ponthatárhoz sajnos kevés. Szóval én azt javaslom neked, hogy ha van rá lehetőséged, szerezz 50 többletpontot nyelvvizsgával/sporttal/OKTV-vel/stb., a maradék 50-et pedig megkapod az emeltért. Persze ez csak akkor játszik, ha nincs kikötve pl a matek emelt.
Bocsi, hogy nem vág ide, de hátha segít :))
Utolsó!
Csak úgy jön össze, hogy töri emelt, plusz két nyelvvizsga...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!