Általános orvosiról szeretnék átjelentkezni szülésznői képzésre. Tapasztalatok?
Három éve járok az ÁOK-ra, de rájöttem, hogy nem az én világom, nem érdekelnek az ilyen tudományos kutatások meg a naphosszat könyvtárban magolás, viszont időközben rájöttem, hogy imádok az egészségügyben dolgozni. Levelező szülésznőire szeretnék átjelentkezni és mellette munkát vállalni.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, akár átjelentkezés, akár a levelező szülésznő szakról?
Hálásan fogadnék minden hozzászólást!
Köszönöm a válaszokat. Ez a 3 év persze csak számszerűleg ennyi, valójában egy 4. szemeszteres tárgyat nem teljesítettem, így eleve csak 5 félévet használtam el a passziváltatás miatt. Most második felvételre sem sikerült ez a tárgy, így valami alternatíva után kell nézzek, mielőtt megszűnne a jogviszonyom a túl sok javítóvizsga miatt.. Úgy tudom, hogy ha szakot váltok akkor ez az állam által finanszírozott 12 félévből kerül "levonásra".
Igazából kezdem úgy érezni, hogy nem tudtam mire vállalkozok ezzel az egyetemmel. Sokkal gyakorlat-központúbbnak képzeltem el, beteget nem is látunk, túl sok a magoltatás, nincs időm mellette semmire és mindezt azért, hogy utána 4-5 évig papírmunkázzak rezidensképzés álnév alatt. :D
Gimi utolsó két évében végig dolgoztam, azt hittem egyetem mellett is fog menni, de erre is rájöttem, hogy itt nem így megy.
Ha teljesen otthagyná a felsőoktatást akkor kéne visszafizetnie, de ha csak szakot vált nem kell fizetni. Annyi hogy így akkor 7 államilag támogatott szemeszter marad már csak a szülésznői szakra. Ha tényleg úgy érzed, hogy nem való neked az orvosi inkább válts. Nincs értelme évekig szenvedned még vele, ha nem érdekel és nem szereted. Más lenne ha 1-2 szemesztered lenne hátra, de így legjobb esetben is még 3,5 év lenne mire végzel. Aztán hiába végzel ha utána rezidens se nagyon akarsz lenni. Ha nincs meg az elhivatottságod felesleges erőltetni az orvosit.
Valamennyi kreditet biztos elfogadnak, tantervbe meg tudod nézni milyen tárgyakat számítanak be. Így kicsit kevesebb tárgyad lesz, jobban lesz időd dolgozni is mellette. Valószínű, hogy könnyebbnek is fog tűnni az orvosi után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!