BGE NG szakon, ha kijön a kimenetelhez szükséges keedit pl. statisztika, gazd. Matek nélkül, akkor is kötelezô megcsinálni?
Nemzetközi gazdálkodáson kötelező a stat és a gazdmatek. Muszáj megcsinálnod.
Görgetni lehet, de azzal számolj, hogy elég sok tárgynak előfeltétele, így azokat se veheted fel.
Előfordulhat, hogy ha pl nincs meg a gazdmatek 1, akkor máris csúsztál 1 évet az előtanulmányi rend miatt.
BGE PSZK-ról tudok nyilatkozni.
Gazdmat1 (analízis) előfeltétele a gazdmat2-nek (valszám), a stat2 előfeltétele pedig a stat1 és a gazdmat2, a stat2 pedig egyik előfeltétele a vállalati pénzügyekek.
Szóval lehet görgetni, de kb 2 év csúszás is lehet belőle és azért azt vedd alapul, hogy nem minden tárgy indul ezekből minden félévben.
Nagyon érdemes áttanulmányozni a tantervet.
Van olyan csoporttársam, aki 2008-ban kezdte a sulit, már újrafelvételizett, mert annyira elhanyagolta az analízist, hogy 5-ször megbukott belőle aztán az újragfelvételi után még 3-szor és most lett meg neki 2017 januárjában.
Persze államin kezdte, de a sorozatos tanulmányi problémák miatt költségtérítéses lett, majd emiatt el kellett kezdenie dolgozni, átment távra és most munka mellett csinálja...szóval nagyon benne lehet ragadni ebben a mókuskeréskben.
Köszönöm a hasznos válaszokat!
Igen, nézegettem már a tantervet, meg spekulálgattam a krediteket. Esetleg van más dokumentum ezen kívül, amit érdemes átnézni az egyetem előtt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!