Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a véleményetek a magyar...

Mi a véleményetek a magyar oktatási rendszerről, és a tehetséggondozásról?

Figyelt kérdés
Lehetőleg indokoljátok a válaszotokat, ne csak annyit írjatok hogy "jó", "elmegy", stb..

#oktatás #tehetséggondozás #magyar oktatási rendszer. oktatási rendszer
2017. ápr. 29. 12:15
 1/1 anonim ***** válasza:

szerintem nagyon nagyok a különbségek a középiskolák között, van ahol bizonyos területeket minimum egyetemi szinten oktatnak, és a tehetséges diákokkal egyénileg foglalkoznak, míg máshol a tanár sem érti a középszintű tananyagot sem

az egyetemeken már más a helyzet

nincsenek ekkora különbségek a színvonalban(legalábbis ha ugyanazt a területet vesszük és hasonlítjuk össze a különböző egyetemeket) viszont tömegeknek szól az oktatás, így a tömegekhez mérik a színvonalat, ill. mivel sok szakra könnyű bekerülni, így az első néhány évben próbálnak meg a tanárok ill. az egyetem szelektálni, nem feltétlen tehetség alapján(gondolok itt a szívatós vizsgákra)

az oktatás szempontjából tehetséggondozás pedig szerintem jelenleg hiányzik( a tdk nem oktatás, hanem kutatás), nincs olyan hogy egy vagy néhány emberrel leül egy oktató és nekik tart egy külön szemináriumot, amin tényleg gyakorlati szempontból vennének részeket a tananyagnak egy magasabb szintjén

ezért az egyetemen a tehetséges diákok gyakran elkallódnak

2017. ápr. 29. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!