Mit gondoltok a Pannon Egyetem emberi erőforrások szakáról?
Az elején fura volt, mivel az előadásokon nagyon sokan vannak első évben, a gyakorlatokon meg keverednek a szakok, úgyhogy folyton más emberekkel vannak közös órák. Viszont a kimondottan HR-es órák már jobbak, kisebbek a csoportok meg legalább ismerősebbek az arcok. :) Sok a csoportmunka, úgyhogy könnyű beilleszkedni és haverkodni, kolisként még egyszerűbb. De mondjuk indult egy mentor program is ami sokat segít és HR-hez közel áll, azt ajánlom hogy ha ide jössz próbáld ki. :) Van lehetőség csatlakozni HÖKhöz, hallgatói szervezetekhez, stb. de pl. ami éppen aktuális most az a VEN szervezése, de más rendezvények kapcsán is jól lehet ismerkedni. A hangulat változó, van amikor szigor van és/vagy unalom, de vannak nagyon jó hangulatú órák, amúgy meg a szemeszter elején még nagyobb a pörgés, sok a hallgató a szünetekben, de idővel inkább nyugisabb a hangulat az órák között. Ez elég változó azért :D
2 szemeszter szaknyelv (angol vagy német) kötelező, hacsak nincs szakmai közép vagy felsőfokú nyelvvizsgád. Nekem sima közép angol volt, szóval jártam erre. Jó volt az oktatás színvonala, sokat tanultam belőle. Utána volt a gazdtan I és II, ezek is kötelezőek voltak angolul vagy németül. Alap gazdasági dolgokat tanítottak itt, vagyis olyasmi volt mint egy alapozó tárgy csak angolul. Idén viszont már nem kötelező, de másik néven továbbra is van. 6 kreditet idegen nyelven kell teljesíteni (ha egy óra heti 1*90 perc akkor akkor 3 kreditet ér vagyis 2 lyen tárgyat kell angolul/németül megcsinálni, vagy ha heti 2*90 perces akkor 6kredit, vagyis elég egy tárgyat idegen nyelven felvenni), itt viszont változó. Ezek rendes tanórák, vannak amik direkt a nyelvi kredit miatt vannak, pl. ilyen ami a gazdtan I,II volt most közgazdaságtan aspektusai meg mendzsment aspektusai néven fut és angolul van tartva (az egyik ősszel a másik tavasszal indul), ha ezt a 2-t veszed fel ezeknél nagyon jó a tanár és érdekes órák. De vannak olyan órák amik alapból kötelezők viszont felveheted angolul/németül, itt viszont nagyon tanár függő, hogy mennyire van értelme angol/németül tanulni.
A nyelvoktatás ennyi, 2 szemeszter szaknyelv meg 6 kredit amit csak csinálj meg. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!