Gyógyszerészhallgatók, első évről mesélnétek?
köszi hogy írtatok:)
még azt kérdezném, hogy gyakori a szórás?hallottam, hogy az első 2-3 év a legkeményebb:S
meg még az a problémám, hogy a kémiámat nagyon gyengének érzem, de tudom jól ez akarok lenni, csak annyira bánom, hogy nem előbb jöttem rá...
elég ha nagyon alaposan átnézem a könyveket plusz az emelteket vagy még járjak tanárhoz?
Az első válaszoló vagyok. Csak látom, senki nem ír,így talán az én válaszom is hasznosabb lehet, mint a semmi:D
Szerintem ha gyenge vagy kémiából, akkor emelt szintre hozd fel magad:) Ha megy egyedül, akkor úgy, ha nem, akkor keress egy tanárt. De azért annál jobban nem hiszem, hogy kell, hisz arra van az egyetem, hogy megtanuld:) A többiek is ugyanúgy max emeltszintű érettségivel mennek oda, szóval szerintem nem lesz gond. De azért legyen egy biztos alapod, amire lehet építeni:)
Én most vagyok elsős GYTK-n. Én is közép kémiával jöttem ide, igaz azt naon tudtam.
Rengeteg kémiád lesz! Nekem első félévben 4 fajta volt! :D Második félévben is kb ennyi. Rengeteg gyakorlat hozzá! Ami sztem nagyon jó. Végül is a 4 éves gimis anyag ismétlése és csak 1 kevés új dolog van hozzá.
Ha normálisan tanulsz az elején nem lesz baj.
Nekünk viszont nagyon kemény volt a matek. Mindig 5 voltam belőle, de itt csak éppen 2-sel mentem át. :( Rengeteg deriválás, integrálás, függvényelemzés!!!
A mi évfolyamunkon a matek és a fizika volt a húzó tantárgy! Kémián szinte mindenki átment.
Melyik egyetemre jelentkeztél?
sziaa köszi szépen h írtál:D Debrecen, te hol tanulsz?:)
huh akkor jobban járok ha matekból ezeket elkezdem tanulmányozni.:S
ha vki megbukik vmelyik vizsgán akkor átkerül költségtérítésesre?vagy van lehetőség a javításra??átlagba hogy kell teljesíteni hogy ne tegyenek át?
bocsi a kérdésekért de nagyon félek :S:D jól akarok teljesíteni, de a matek rémálom :S
Szia
Én Szegeden. :D
3x lehet elmenni minden tantárgyból vizsgázni. Ha így sem sikerül akkor még mindig ott van a méltányossági vizsga.
Ha megbukik valaki akkor nem kerül át egyből költségtérítésesre!
Nekünk azt mondták gólyatáborban, de ezt nem állítom 100%ra, hogy senkit sem tesznek át egyik kategóriából a másikba. Nálunk mindenki maradt a saját kategóriájában, pedig volt olyan államis akinek csak 3 vizsgája sikerült.
Az a lényeg h ne olyan tantárgyból bukj amire épül vmi a következő félévben. Mert ha ilyenből buksz akkor csúszol egy fél évet/évet.
De nem hiszem h buknák bármiből is, ha tanulsz a vizsgára!!!!
És ha mázlid van akkor lehet h nem lesz matekod se. :D Mert annyit tudok h különbözik 1 kicsit a 2 egyetem tanrendje csak nem tudom h miben.
És ha felvesznek akkor sztem menj el a gólyatáborba, mert nagyon sok hasznos információt kaphatsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!