Hogyan készüljek az érettségire? Ti hogyan készültök?
Angolból emeltezek, francia az ötödik tárgyam. Angolból a próbaérettségi 92% lett, azt meg szeretném tartani, vagy még jobbat.
Magyarból 84%-os lett a próba, de az elemzésen viszonylag sokat veszítettem, csak extra könnyű szövegértést és érvelést adtak.
A töri lett a legrosszabb (62%), pedig azt is szeretném, hogy legalább 80% legyen.
A francia kb. 75% (a leveleket még nem javította ki a tanár).
A matek nem igazán izgat, mert faktra jártam, de közepet írok, úgyhogy arra nem tervezek sokat készülni.
Megrendeltem az "Érettségi témakörök vázlata történelemből" c. könyvet, azt folyamatosan tanulom. Nézegetem a zanza.tv-s videókat. Megrendeltem még a 2017-es érettségre készült magyar és történelem feladatsoros könyvet, azt csinálgatom. Emellett hetente járok franciatanárhoz.
Tudnátok adni tippet, hogy emellett mit csináljak még, vagy ezt hogyan csináljam, hogy jobban megmaradjon, és gyorsabban haladjak?
Nagyon félek, mivel nincs nyelvvizsgám, maximum 450 pontom lehet így, és ahova jelentkeztem első helyen (ELTE, anglisztika), ott 418 a ponthatár, és több, mint 700-an jelentkeztek a max. 140 helyre.
Az év végi jegyekből úgy néz ki, hogy 97-98 pontom lesz a 100-ból.
Tökéletesen csinálod. A mintafeladatsorokat meg pár korábbi érettségit mindenképpen oldj még végig, de szerintem ez így teljesen rendben lesz. Ja, és ez ilyen "szakmai titok", nem akarom, hogy erre alapozz, de főleg a középszintű szóbeliken nagyon jóindulatúan pontoznak a legtöbb suliban, az komolyakat húzhat az írásbeli eredményeiden, szóval, ha a töri írásbelid olyan hetvenvalahány százalék lesz, de szépen készülsz a szóbelire, abból majdnem biztos, hogy minimum 80 lesz a végére. Nekem pont 79% volt az írásbelim azt hiszem, és a szóbelim 85-re vitte fel a legvégén, pedig azt hittem, kétséges lesz az ötös.
Sok sikert, és szerintem be fogsz kerülni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!