Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha elmegyek Erősvillamosságú...

Jasdik kérdése:

Ha elmegyek Erősvillamosságú elektrotechnikusnak utána mehetek még auto szerelönek?

Figyelt kérdés
Most fogokelmenni Erősáramu elektrotechnikus szakra a bláthyba(miskolc) ugye érettségi után még 2 év, de utána ha azt a 2 évet kijártem, mehetek auto szerelö képzésre?És a 2 év szakma után valami felsö oktatást ajánlotok vagy nincs értelme?

2017. ápr. 1. 10:04
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
És mennyit keresnék?
2017. ápr. 6. 19:06
 12/23 anonim ***** válasza:
pontosan nem tudom, de egyik ismerősöm mondta, hogy most mehetne dolgozni, és hogy 160.000 ft-ot kapna kezdőként, + 20.000 cafetéria, ami azért annyira nem rossz. Ez egy idő után nőni fog, ha megy felfelé a tapasztalat. Azonban mint mindenhol, nagy a szórás ebből is. Először is nem mind1, hogy hol laksz. Ezt a fizetést közép-nyugat Magyarországon kapja. Északnyugaton átlagosan kicsit többet keresnek ( mint minden szakmában ) talán egy tizessel többet, kelet MO-on meg egy kicsit kevesebbet. Budapesten meg még többet, mint észak nyugaton. Viszont a cégtöl is függ. Vannak helyek, itt a környékünkön pl a paksi erőmű, ahol ha megvolt a fél éves betanulási időszak, akkor 200.000-et már kézhez is kapsz, és biztos vannak helyek, ahol nem fognak ennyit fizetni
2017. ápr. 7. 01:13
 13/23 A kérdező kommentje:
Értem, csak mert néztem pár oldalt ami azt irta átlag brutto kereset: 330.000 fg
2017. ápr. 7. 07:11
 14/23 A kérdező kommentje:
[link] ez az a szakma?Amit emlitettem?
2017. ápr. 7. 07:15
 15/23 anonim ***** válasza:

Szerintem reális, az nettoba kb 215.000 Ft. Fontos, hogy ez átlag, szóval pályakezdőként nem fogsz ennyit keresni, de aztán mondjuk néhány év múlva már esélyes, aztán meg többet is.

Igen, jó a link

2017. ápr. 7. 10:00
 16/23 anonim ***** válasza:
Továbbá fontos, hogy ne csak a papírod legyen meg, hanem ertsel is hozza. Ha jól vegzed a munkádat akkor fog jönni a fizetésemelés, ha nem akkor nem. Tehát ha nem is tanulsz tovább, de a szakmai tárgyakból problaj meg minnel jobb lenni
2017. ápr. 7. 10:04
 17/23 A kérdező kommentje:
Értem, akkor ez jo szakma nekem megkereshetem a 300 at is nettoba csak jonal kell lennem?
2017. ápr. 7. 22:01
 18/23 anonim ***** válasza:
Az szerintem már kicsit sok.ahoz már felsőoktatásban kell részt venned. Villamosmernok Pesten alapból 280.000-300.000-al kezd, vidéken olyan 220.000-al majd mindkettőnél nő a csillagos égig. Viszont a techniumnak vannak korlátai, nem fog akkora tudást adnui, hogy ennyire jól keress vele. Bár szerintem elméletileg, Budapesten multinál, ha jól beszelsz angolul ( mint erős B2 ) akkor 5 év munkatapasztalattal elérhető. ( Bár közben meg minden más drágul is ). Olyan 250.000 a nommalis felső határ, amihez nem kell még kiemelkedően jól teljesíteni. Ha a fölé akarsz lépni, akkor már kelleni fog a diploma
2017. ápr. 8. 13:11
 19/23 A kérdező kommentje:
És ha a szakma után 2 év felsö oktatás?
2017. ápr. 8. 13:24
 20/23 anonim ***** válasza:

A villamosmérnöki diploma alaphangon 3,5 év lesz. Nem érdemes külön szakmát csinálnod, ha érdeklődsz a villamosmérnöki pálya felé.

Miskolcra minimum pontszámmal vesznek fel villamosmérnöki képzésre embereket, és a matekhoz is rendelkezésre áll egy csomó tutor program, Tesla matematikai felzárkóztató program az egyetemen, + a tanároknak is van konzultációs időpontjuk, ha valami nem megy.

2017. ápr. 8. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!