Jog vagy penzugy szamvitel?
21 eves vagyok, mar van egy bolcseszdiplomam ennek ellenere sikeresen dolgozom egy adozassal foglalkozo cegnel, atlagos kezdofizetessel.
Viszont szeretnek felsobb pozicioba kerulni, illetve megerteni a folyamatokat teljes mertekben, es akar kulfoldon munkat vallalni.
Viszont a jog nagyon idekot, magyarorszagon kivul nem tudok joggal ervenyesulni, illetve SZJA-n altalaban vannak kulfoldi kliensek, de nemreg voltam az egyesult allamokban es nagyon odahuz a szivem.
Viszont nem vagyok jo matekbol, a matektanarom mindig hulyenek nezett es ezaltal el is hitette velem, hogy nem vagyok kepes ra. Harmas voltam egyebkent matekbol, igy lehet hogy ez annyira nem menne, de kulfoldon nagyon jol hasznosithato.
Szerintetek mi lenne az idealis?
A kérdező valszeg ilyen "Mädchen für alles", úgy vették fel.
Én a PSZ-t javasolnám, de akkor a matekkal foglalkozni kell. Egyáltalán, hogy a fenébe lehet komplex pénzügyi folyamatokat megérteni, modellezni, számolni szilárd matematikai alapok nélkül? Ez olyan, mint egy programozó, aki nem ismeri a ciklusokat xD
Pénzzel hogy állsz? Angol hogy megy?
Lehet értelme lenne a CEU-ra jelentkezz Finance mesterszakra.
Szerintem ez tökre eladható dolog a jelentkezésben hogy bölcsészként szerváltál egy ilyen állást, és a továbbképzés miatt kell. A GRE és GMAT tesztek pedig begyakorolhatóak még ha nem is vagy jó matekból annyira.
10 000 euró az éves tandíj viszont azt tartsd figyelemben hogy ez csak a közvetlen költség. És csak 1 év a program
Ha Államis is vagy akkor is a jogi vagy pénzügyi alapszak az 5 vagy 3.5 év. Az +2.5-4 év amikor nem keresel számottevő pénzt, maximum gyakornokoskodsz. Szoval így már nem olyan drága az.
Másik lehetőség még a CFA vizsga, ami nagyon elismert pénzügyi körökben. Erre munka mellet felkészülsz, és megírod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!