Milyen átlaggal, és hány pontos felvételivel vesznek fel a Szent Lászlóba, vagy a Szerb Antalba, vagy a Teleki Blankába?
Mindenhol a 7.-es évvégén az irodalom + nyelvtan átlagot nézik, a történelmet, a matekot, egy nyelvet és egy természettudományos tárgyat (ami a legjobban jönne ki neked) néznek. Így neked úgy néz ki, 7. év végén van 24 pontod, ha jól számolok. A nyolcadikos félévit ha ilyen jól csinálod meg, akkor tuti lehet esélyed mindegyikbe.
A Lászlóban kicsit bonyolultabb a számítás, ott számít az 5.-es, 6.-os évvégi is, plusz ehhez még társul egy olyan 75+ írásbeli. A Telekibe és a Szerb Antalba, ha úgy 65 felett írsz, már elég jól állsz. A Telekibe kevesebb is elég (55 felett).
Sok sikert a jövőben :)
Szia:) a Szerb Antalban nincs szóbeli, ezért oda egy elég erős központit kellene írnod. Egyik osztálytársamat 72 központival vették fel a NYEK-re, a bizonyítványáról nem tudok semmit, de nem lehetett olyan rossz, hiszen felvették!:D
Lászlóba 80 körüli írásbelivel már elég komoly esélyed van, de ott tartanak szóbeli meghallgatást, ezt ne felejtsd el. Kivéve a kéttanos olaszon.
Telekibe én is felvételiztem, szóval itt saját tapasztalatból beszélek. (Mondjuk a többinél is, de azoknál még a szóbeliig sem jutottam el, itt viszont voltam). Szóval a Telekibe nem kell olyan bivaly felvételit írnod, talán egy olyan 50 ponttal már jó vagy. Szóbelire mindenkit behívnak, már ha regisztrálsz. Itt máshogy működik a szóbeli, mint a többi gimiben. Időpontot kell regisztrálni, azaz akárhány pontos is van mehetsz szóbelizni. Ha mész, akkor arra nagyon készülj, mivel baromi nehéz. Nincs is olyan tagozat, ahol csak sima elbeszélgetés lenne. Nekem nyelvtanból volt és 20 tételből kellett húzni..:D
Bizid alapján szerintem van esélyed mindenhova, szerintem ezek közül a Szent László a legkeményebb, országos listan 20., Telekit mondanám a "leggyengébbnek", ők a lista vége-fele vannak. Remélem tudtam segíteni és oda jársz majd, ahova szeretnél!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!