Budapest V. kerület Szemere vagy Szent István általános iskola?
A szt. István sokkal jobb. Kéttannyelvű osztály is van, a másik osztály pedig művészeti+matematika-sakk.
A Szemere gyengébb.
Szemere sokkal szinvonalasabb szemely szerint mondom mert mindkettobe jartam.
Annyi a kulombseg,hogy a Szent istvanba kotelezo a neptanc is es szigorubbak oltozkodes teren is
Először is nagyon köszönöm a válaszokat.
A kéttannyelvű és az emelt óraszámú angol között mi a különbség?
A Szent Istvánban az egyik osztály művészeti és sakk, a másik az angolos két tanítási nyelvű.
A Szemere pedig vagy fizetős extra angolos napközivel azaz alapban nincs angol óra ill. a másik osztály heti 4 órás " emelt angolos.
Nekem a fizetőst leszámítva ezek olyan egyformának tűnnek...
A művészethez sajnos nem sok köze van a gyerkőcnek, sem rajzolni, sem táncolni nem szeret, így azt kilőttük.
A Szemerében az egyik emelt óraszámú angol, a másik pedig a napköziben mindennap angol van, de nem kéttannyelvű azaz bármelyik e veszik fel, valamit tanul angolul
. A Szent Istvánban vajon mitől függ, hogy felveszik-e a gyereket az angolos osztályba, pl mi van ha az betelik és csak a művészeti osztályban van hely...? Annyira nem művész a lányom, pontosabban rajzban is béna, viszont a vers, mondóka, szómemória játékok stb nagyon lekötik.
Amit szintén nem tudom, mit jelent, hogy felvételi beszélgetés van a Szent Istvánban... angolul nem tud, ha ezt mérnék fel... amúgy meg kicsit félős is, tehát ha itt úgy alakul és alig válaszol két vadidegen embernek egy szobában akkor bukta az egész ill beteszik oda, ahol van hely ( úgy tudom a művészetisben több hely szokott lenni)?
Kéthetente csütörtökönként van un. Játékiskola 16:30-tol. A leendő tanítók tartják és ott van az alsós ig.helyettes is. Ott mindent megkerdezhetsz.
Az a biztos, mi itt csak talalgatnank...
Voltam mindkettőben, kérdeztem is ezt-azt csak hát nyilván az egy szépített válasz ( a felvételt is kérdeztem, hogy mi van ha betelik az egyik osztály stb, vagy hogy ugyan kerületi vagyok de nem körzetes így van-e esélyünk stb., mindkét helyen mismásolást éreztem ebben a kérdéskörben...)
Köszi az eddigi válaszokat,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!