Ha vegyészmérnöki képzésre szeretnék majd menni, akkor mely tantárgyakból lenne érdemes emelt szinten érettségiznem?
DE/BME: Matek+kémia
PE:Matek+fizika.
Az összes képzésen nagyon nagy hangsúly van a fizikán (fizikai kémia,áramlástan,termodinamika).
A vegyészmérnökire nem szükséges emelt szintű vizsga a szabályok szerint, így ha elég pontod van, közepekkel is bejuthatsz, ki kell számolni.
Tudásszintben például a BME-VBK-ra emelt szintű tudás kell matematikából, kémiából és fizikából.
Fizikából emelt szint kell igen, de nem középsuliban nem igen tanítanak fizikai kémiát,termodinamikát,hőtant,áramlástant..
Jó nyílván van 1 félév mechanika (mondjuk baromira nem értem, hogy egy vegyészmérnöknek minek van szüksége ilyen szinten rá, mint amit a BME-n oktatnak...) meg 1 félév elektrotechnika, de ezeket kevésbé fogod alkalmazni, mint amit az elején írtam.
Ne akarj arra menni! :D
Eszméletlen követelmények vannak, fizu meg minimálbér kb.
nettó 150-et jó ha megadják
Szia!
Elsőéves biomérnök hallgató vagyok a BME-n, a vegyészekkel most még 90%-ban egyezik az órarendünk, és ha újrafelvételizhetnék és matkeból és kémiából tennék emeltet :) A fizikát teljesíteni tudod egy alap fizikatudással, inkább a matekos része a húzós annak is így hogy csak közepeztem, szóval én ebből a kettőből tennék :) remélem nem késtem el a válasszal :) sok sikert!
Valószínűleg már későn írok, de hátha hasznosítja valaki. Januárban végeztem BME-VBK-n vegyészmérnök BSc-vel, ősztől külföldön tanulok majd.
Bár hivatalosan nem kell az emelt, sőt a pontszám sem vészesen magas, az első 1-2 félévedet nagyon megtudod könnyíteni egy emelt matek emelt kémia kombóval. A szükséges fizikát meg lehet tanulni érettségi nélkül is,persze egyszerűbb ha megmaradt valami középiskolából, de kémia és matek fontosabb az egész képzésben. Másodévtől meg már úgysem számít az "előéleted".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!