Mi a véleményetek a Dunaújvárosi Főiskoláról? (Oktatás színvonala, a főiskola technikai felszereltsége, oktatók, tanárok, stb. )
Szia!
Én oda jártam egy évig. Gépészmérnöknek tanultam, de tavaly átiratkoztam a BMF-Bánkira (most már Óbudai Egyetem). Azért tettem, mert mondták, hogy az színvonalasabb iskola, meg jobb lesz az nekem...
Oktatás színvonalán nem látok túl nagy különbséget, nem tanulok egy perccel sem többet (de kevesebbet sem!), mint amikor Dunaújba jártam. Szerintem nem volt könnyebb a DF (vagy legalább is nem sokkal), ott is dolgoznom kellett a jegyért, itt is azt kell. Pedig állítólag ez az ország 3. legjobb műszaki iskolája (mindig ezzel dicsekszenek a tanárok). A főiskola (DF) folyamatosan fejlődik, mindig építenek, fejlesztenek valamit, technikai felszereltsége szerintem kifogástalan, koli kvajó, sok férőhellyel...
Én megbántam, hogy elmentem onnan, a hangulat nagyon jó volt, szerettem oda járni. Most meg egy romos épületben ócska felszerelésekkel, egy ocsmány környéken (BP VIII. ker. Népszínház utca (blaha környékén)) kapom szinte ugyanazt a képzést, mint ott. (Dunaújban se volt gyönyörű minden, de legalább az épületek, meg a berendezések.)
Remélem tudtam segíteni!
(Ez csak az én tapasztalatom, nem tudok más nevében beszélni, lehet, hogy másnak könnyebb vagy nehezebb, szebb vagy csúnyább egyes iskolák)
Első Válaszoló!
Ezt honnan veszed? Jártál oda iskolába? Elvégezted?
Ha nem akkor ne mondj olyanról véleményt amit nem ismersz!
Az egyik leggyengébb? Én jártam oda és most meg áll. a 3-ik legjobba járok, és tényleg nem látok szinte semmi különbséget.
Most majd az jön, hogy az is egy gyenge iskola?
Biztos vmi BME-s, vagy ELTE-s vagy és leszarozod az összes iskolát, csak a Tiéd a jó.
Üdv!
Köszönöm a választ! Én mérnök informatikus szakra jelentkeztem, illetve gazdasági informatikus szakot jelöltem meg. Mielőtt leadtam a jelentkezést próbáltam minél több információt szerezni az intézményről és első körben a technikai felszereltség fogott meg, illetve a folyamatos fejlesztések. Általánosságban "leírják" az iskola munkáját, de úgy gondolom ott is meg kell felelni egy bizonyos követelmény szintnek, melyekért meg kell dolgozni. Az, hogy a diplomát melyik főiskola adja ki teljesen mindegy, hisz nem a papír teszi az embert, hanem a tudása. Ha ezt a tudást az adott szakon megfelelő mértékben el tudom sajátítani úgy, hogy azt munkám során megfelelően tudjam alkalmazni, akkor nekem tökéletesen megfelel a DF. 30 évesen mindegy, hogy hol tanulok, de a technikai háttér legyen megfelelő az adott ismeret megszerzéséhez. Gyakorlat nélkül a tudás nem sokat ér.
Köszönöm még egyszer a válaszodat! További minden jót!
Üdv!
Üdv!
Szerintem nagyon jól látod a dolgokat.
Szívesen válaszoltam :D. (Bár, már leadtad a jelentkezésedet, úgyhogy mindegy :D)
Legjobbakat és sok sikert!
Szia!
A lehető legnagyobb kétségek között vágtam neki a DF-nek, vagy nagyon jó helyre jelentkeztem, vagy elszúrom a fél életem emiatt a ballépés miatt... Nos, azt hiszem, életem legjobb döntése volt, hogy a Dunaújvárosi Főiskola tantermeiben koptathatom a padokat. A gólyatábort túl sablonosnak találtam egy kicsit - hozzáteszem: az első napokban -, majd ahogy telt az idő, egyre több lehetőség adódott ahhoz, hogy képességeim koncentráltan kifejtsem (erős programozói beállítottságú vagyok). A tanárok rendkívül segítőkészek, rajtad áll, hogy hogy állsz az egészhez. Ha ők észreveszik rajtad, hogy csak a kettesért hajtasz és baromira leszarod az egészet, akkor ne várj sokat. Ha tényleg érdekel, és komolyan veszed, akkor a lehető legjobb helyre kerülsz. Az oktatás színvonala átlagos, de ha több időt szánsz rá, nem lesz gond a tanulással. Igen, vannak magolós tárgyak, ami ellen nem tudsz mit tenni, de melyik iskolában nincs magolós tárgy? Egyikben sem. A diákok meglepően nyitottak, és nagyon értik a poénkodást, szóval itt még a gátlásos hallgatóból is egy jogosan a mellét veregető végzős lesz. :) A DUF felszereltsége szinte professzionális, egyedül a Főépületben találhatóak régi padsorok (és táblák), de ez is kell, hogy érezzük, mit jelent a régi, agyonfirkált iskolapadban ücsörögni. :) Ez volt a pozitív rész. Negatív részhez annyit, hogy a tanulmányi ügyintézés egy rakás kaki. Nem vagyok érintett benne, de a Diákhitelt egyes-egyedül a DUF hallgatói nem tudják még rendesen intézni, ugyanis egy hetet csúszott a tárgyfelvétel. Az idei iskolakezdés egy kapkodó, amolyan "gyorsan-mindent-szarul" módban zajlott. Katasztrófa volt, tényleg. Azt hiszem mindezek mellett érdemes a DUF-ra jelentkezni, ha bárki is habozna e tekintetben, ha nem is a konkrét magolás iránti vágy miatt, de a DUF-os diákokkal, koleszbulikkal, kulturális rendezvényekkel, a sportnapokkal, a helyi "diákkocsmákkal" egy életre szóló élmény megismerkedni. Kihagyhatatlan. Plusz azért kapcsolatépítésben sem rossz a DUF. :)
Lassan fél éve vagyok itt, levelezőn.
Egyet mondok: Érdemes volt ide jelentkezni.
Mivel ezt a sz*rt a kutya sem olvassa, ha valaki mégis itt járna és érdekli a téma, mondok többet is róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!