Apáczai vagy Eötvös?
Olyan nincs, hogy akár az ELTE-re is behivhatnak.
Ha ennyire tudod, hogy kemiaval akarsz foglalkozni, akkor Apáczai, ha lehetséges, hogy a jövőben mással akarsz foglalkozni, akkor Eötvös.
Nem számít előnynek, hidd el, az egyetemi felvételi teljesen más, mint a középiskolai. :) Az ELTE veled nem találkozik, nem tudja, kiket vesz fel, kizárólag a pontjaid számítanak, ahol szintén nem jelenik meg, hogy hova jártál. Szóval ezt az érvet felejtsd el.
Egyébként, én az Eötvösbe jártam, és imádtam. Az Apáczai szóba sem került, szóval arról nem tudok nyilatkozni. Nekem az EJG iszonyatosan sokat adott minden területen, tudásban, hozzáállásban, szabadidőben, egyéb dolgokban is. Valóban nem korlátozódik le ennyire egy tárgyra, egyrészt széles palettát kínál, másrészt pedig, amit választasz, abban segít neked. Mondjuk megjegyezhetném, hogy én is konkrét céllal érkeztem az Eötvösbe (egy bizonyos tantárgy miatt), és most az egyetemen ennek a szöges ellentétét tanulom. (Nem azért, mert megutáltam volna az eredetit.) De persze elhiszem, hogy te már most iszonyúan elhivatott vagy a kémia iránt, és becsülöm is.
Ezeket tudtam leírni, de döntened neked kell. Hajrá hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!