Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hozzám milyen munka illik?

Hozzám milyen munka illik?

Figyelt kérdés
Nagyon tetszene az ügyvédi pálya, de oda nagyon nehez belerulni. Szinten tetszene a kereskedelem marketing szak de hat az is 460 korul van. Olyannal szeretnek foglalkozni amivel termeszetesen sok penzt keresek. Mindenkeppen human. Olyasmi mint az ugyved vagy konyvelo , ertekesito stb.... De ne legyen a ponthatar az egyetemre ilyen magas max450. Es ne keljen hozza matek. Van ilyen egyaltalan?
2017. febr. 20. 16:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Tanulj azt, amit szeretnél, ha ügyvéd szeretnél lenni akkor menj annak. Nem lehetetlen elérni a ponthatárokat, csak készülni kell meg tanulni. A kérdésedből az jön le, hogy lusta vagy tenni azért, hogy bekerülj, lusta vagy képezni magadat, de elvárod a magas fizetést. Vagy igazából nem tudod, hogy mi érdekel (abból gondolom, hogy milyen tágan határoztad meg a célterületet: "humán") és csak egy menekülőszakot akarsz. Gratulálok!

És ilyen hozzállással akarsz egyetemet végezni? Aztán természetesen jól kereni? Vicc az egész...

2017. febr. 20. 18:57
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem jol lattad akkor ezt az egeszet. En sokat tanulok es kozel kituno tanulo vagyok, de mivel egyre jobban azt mondjak h nem kellenek jogaszok tul sok van beloluk, egyre novekednek a ponthatarok ezert elegge ketsegbe estem es mivel kb az egesz orszagbol 100 jogaszt vesznek fel es rengeteg jelentkezo van igy nem tudom h van e ertelme egyaltalan csak ragondolni h ugyved legyek. Szoval nem lustasagbol hanem inkabb mert annyi ellen velemenyt halottam mostanaba h nem tudom erdemes-e vagy sem.
2017. febr. 21. 16:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Bocsánat, akkor félreértettem.

Ha úgy érzed teljes szívedből tudnád csinálni, akár egy egész életen át, akkor válaszd a jogászt. Mert nem számít, hogy hány ember végzi el, ha te szenvedélyes, lelkes, kitartó vagy.

Tegyük fel, hogy 1000 ember elvégzi a jogi képzést, abból 500 csak "jobb híján" kezdett bele és végezte el, 300-nek elment az egésztől a kedve, marad 200 ember, akik tegyük fel eléggé motiváltak és szenvedélyesek. Ezt a 200 embert fogják szívesebben alkalmazni, mert ők szeretik a munkájukat. De még itt is küzdeni kell, mert tegyük fel 200 végzett emberre van 100 munkahely. Ide kellenek a kapcsolatok, a protekció, vagy hatalmas meggyőzőképesség és persze szerencse.

Hajrá!

2017. febr. 21. 17:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a bíztatást!!! :) Még vannak rendes emberek a világon. Szép napot :)
2017. febr. 22. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!