Pincérek turiszika és vendéglátást tanulnak?
Igen, turizmus-vendéglátást tanulunk. Elvileg könnyű munka, gyakorlatilag nehéz. Nagyon sok mindent tanítanak a középiskolában, konkrétan azt is, amit a szakácsoknak, nyílván nem annyira részletesen, de azért nem árt, ha tisztában vagy a konyhában történő dolgokkal. A vendégek nagyon sokoldalúak, néha hülyeséget kérdeznek, de emiatt nem szabad rájuk úgy tekinteni, mint idiótákra, mert ami neked természetes, az neki ismeretlen. Ha megkérdezi, hogy mi az a rizottó, akkor ne nézz rá hülyén. Ha egy előkelőbb étteremben dolgozol, akkor ilyenek miatt nem kell aggódnod, ott inkább a cifra ételnevekkel van a gond. Manapság mindennek fantázianevet adnak, ami jól hangzik, de a vendég nem tudhatja mi az. Lehet csak egy sima rántotthús rizzsel, de úgy tüntetik fel, hogy borjúszelet párizsiasan salátaágyon választható körettel. Ebből nem biztos, hogy egyből reagál a vendég.
A fizetés az változó. Balatonon nyári szezonban jó, de akkor 3 hónapig nincs szanadnapod, nincs életed. Vannak előkelő éttermek, hotelek éttermei, ahol szintén elég jó a fizetés, hülyeséget se akarok mondani, de 300 ezer körül lehet. A többi mezei étteremben a minimálbér. Embertelen talpalás,rossz fizetés. Ha nem vagy jól kiképzett, akkor nem sok jó vár rád. De én szeretem csinálni. Persze emellett kell valami más is, hosszú távon nem lehet bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!